Krausz Andrea | 2018.12.03. 18:00
Adományt gyűjtött a BAHART is a Mikulásgyárnak
Rekord mennyiségű adomány jött össze a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) felhívására. A cég dolgozói, az utasok és a helyi lakosok is megmozdultak, hogy ajándékokat gyűjtesenek az ország egyik legnagyobb karitatív akciójának helyszínére, a Mikulásgyárba.

A siófoki Mikulás Gyerekhajó indulása előtt tengernyi ajándékot adtak át Füred Kapitánynak, aki önkéntes gyerekek segítségével felpakolta és elszállította az összegyűlt adományokat. Rengeteg mesekönyvet, társasjátékot, babát, plüssmacit, tanszereket és tartós élelmiszert halmoztak fel a kikötőben, hogy minél több kisgyereknek arcára csaljanak mosolyt az ünnepek alatt. Aki segített a helyszínen, az egy szelet almás pitét is kapott a helyszínen.

Az adományok felpakolásában a gyerekek is segítettek (Fotó: Krausz Andrea)

2016 óta szervezi meg minden évben gyerekeknek szóló tematikus hajós programját a BAHART. A Mikulás Gyermekhajó (stílszerűen a Szent Miklós hajó) idén Balatonfüredről és Siófokról futott ki fedélzetén több száz utassal. A karitatív gyűjtést a kezdetektől összekapcsolták a Mikulás-programmal, mondta el ebben a videóban Dónucz László, a cég értékesítési és forgalmi igazgatója.

A Mikulásgyár tizennegyedik alkalommal nyitotta meg kapuit Budapesten. Mára Európa egyik legismertebb és legnagyobb karitatív akciójává nőtte ki magát, tavaly több mint 140 ezer tonna adomány gyűlt össze, idén pedig még ennél is nagyobb mennyiségre számítanak a szervezők.

A Mikulásgyárnak szüksége van a BAHART-hoz hasonló cégszintű kezdeményezésekre, így nagy örömmel fogadtuk el idén is a felkérést az adományok átvételére – mondta Éskovács Péter, a Mikulásgyár sajtófőnöke, aki kimelte, hogy Siófokról mindig sok, jó minőségű ajándék szokott összejönni és a fiatal önkéntes segítőkből sincs hiány, akik nélkül meg se tudnák ezt az egészet szervezni. Önkéntesekre, akik szétválogtaják és csomagolják a beérkezett ajéndékokat, nagy szükség lenne hétköznapokon Budapesten is, így szívesen fogadják a jelentkezéseket. Az adományok egyébként a Magyar Vöröskereszten keresztül jutnak el a rászorulókhoz.

– Fontos, hogy a gyerekekkel olyan kapcsolatot hozzunk létre, amelyek ráveszik őket a szolidaritásra, a jó tettekben tizenévesen és felnőtt korban is lehet hinni – mondta Éskovács Péter.

Rekord mennyiségű adomány jött össze a BAHART jóvoltából (Fotó: Krausz Andrea)

December 6-án egyébként a Szántódrév és Tihanyrév között közlekedő kompokon is apró meglepetéssel köszönti majd a BAHART az utasokat. Amíg csak az időjárás engedi a kompközlekedés folyamatos lesz télen is.

Krausz Andrea

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva