likeBalaton.hu | 2021.10.01. 09:00
Akár 25 fok is lehet a hétvégén, ne ülj otthon!

Péntek

A hajnalban képződött pára-, és ködfoltok feloszlása után változóan felhős időre számíthatunk, legalább pár órás napsütéssel. 19 fok köré erősödik a nappali felmelegedés. A délkeleti szél megélénkül.

Szombat

Napos, gyengén felhős időre van kilátás, csapadék már nem alakul ki. Reggel párás lesz a levegő. A délkeleti szél egyre inkább megélénkül. Kellemes kora őszi idő valószínű 21 fok körüli maximumokkal.

Vasárnap

Fátyolfelhők zavarják az októberi napsütést, esőre nem kell számítani. A délkeleti szél továbbra is élénk, sőt néhol már erős lesz. 19-25 fok közé melegszik a levegő.

 

 

Erős hidegfronti hatás terheli szervezetünket, mely leginkább a szív-és érrendszeri megbetegedésben szenvedőket és időseket viselheti meg, de mindenki számára megterhelő lehet. Záporok, zivatarok környezetében az arra érzékenyek feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza.

A megfigyelések szerint a frontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is fokozottabb lehet. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek.

Forrás: koponyeg.hu
Nyitókép: Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva