sonline.hu | 2020.08.01. 10:07
Alig kezdődött el, máris megvan az első rekord a Balaton-átúszáson
38. alkalommal vágnak neki Révfülöpről az 5,2 kilométeres távnak az elszánt úszók. A próbázók tökéletes időben és vízben úszhatnak Balatonboglárig. A leggyorsabbak már meg is érkeztek.

Már hajnalban nagy volt a készülődés Balatonbogláron és Révfülöpön egyaránt. Az önkénteseknek a két part kikötőiben tartottak egy utolsó eligazítást. Akadtak akik egy reggeli strandolással egybekötve már elfoglalták helyüket, ahonnan a beúszó rokonaknak, barátoknak szurkolnak majd. Több mint hétezer úszóra számítanak. A körülmények teljesen ideálisak. Alig van szél, süt a nap és langyos a Balaton.

A hagyományokat követve elsőként a magyar válogatott hosszú távú nyílt vízi úszói rajtoltak el Révfülöpről pontban 7:50-kor. A cél az hogy a férfi és női csúcsot egyaránt megdöntsék idén a sportolók. A régi csúcsok Risztov Éva és Papp Márk nevéhez fűződik. Ezek a rekordok 2016-ban születtek.

Délelőtt 9 órakor pedig már megdőlt az első rekord is, egy óra sem kellett Rasovszky Kristófnak, 57 perc alatt teljesítette a távot, ami új férfi pályacsúcs.

– Első úszásom volt idén a Balatonban, eddig csak strandoltam – mondta a sportoló. – Tudtuk hogy nem lesz nagyobb verseny idén, így úgy térünk vissza hogy éhesek vagyunk a vízre – nyilatkozta az új rekorder, aki a következő héten a gyékényesi bányatóban fog versenyezni. Ott szintén a csúcsdöntés lesz a cél.

A koronavírus miatt fontos tudni, hogy a Balatonboglár és Révfülöp között közlekedő hajójáratokon a maszk használata kötelező. A szokásos óvintézkedések, a távolságtartás a látogatóknak is ajánlott.

A beérkező úszókkal találkozó időmérők ilyen műanyag arcpajzsot viselnek.

A sonline.hu közvetíti az átúszást. Náluk élőben is követheted a legújabb fejleményeket, ha ide kattintasz!

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva