Szaniszló Hajnalka | 2019.05.03. 08:00
Anyás és anyák napi programok szívvel-lélekkel
Május első vasárnapja: Anyák napja. Készülődünk szívvel-lélekkel, hogy aztán valami igazán személyes és szívhez szóló meglepetés szülessen: legyen az egy apró tárgy vagy egy közös program.

Egy igazi anya-lánya program vár mindenkit Hévízen, már május 1-jétől, egészen vasárnapig. Kilencedik alkalommal rendezik meg a városban a Boldog Békeidők Hévíze névre keresztelt rendezvényt, amely visszaidézi az 1860-as és 1930-as évek közötti időszakot. A város utcáit belengi a boldog békeidők hangulata, melyet a korábbi évekhez hasonlóan a sétáló utcáról induló jelmezes felvonulás nyit meg.

Anyák napja alkalmából nesszeszert készíthetsz anyukáddal vagy anyukádnak különleges textilfestési technikákkal. Balatonfüreden megmutatják neked, hogyan használhatod a festékeket, pasztákat textilen, hogyan zárd a felületet, hogy mosható legyen. Szeretni fogod, mert más ruhadarabokat is fel tudsz dobni színekkel, formákkal.

Azoknak az anyukáknak és nagymamáknak is találhatunk ajándékot és ami talán még ennél is fontosabb: egy hangulatos közös programot, akiket a zene mozgat meg leginkább. Balatonalmádiban a Muzsikás lép fel, Keszthelyen a 100 tagú cigányzenekar zenél, Veszprémben pedig az Old Boys tartja 40 éves születésnapi koncertjét.

Sok édesanya és nagymama szívét melengette már meg Nyári Krisztián szerelmeskönyve, amelyben a magyar irodalomtörténet nagyjainak szívügyeiről olvashatunk, egyedülálló stílusú vallomásokba öntve. Közös kulturális kikapcsolódás és remek ajándék anyák napjára a különleges kiállítás.

Füreden családi napot is tartanak, melyen szintén nagy szerepet kapnak az anyukák. Négy játékos állomáson bizonyíthatja a család, hogy milyen jól tud együtt játszani, fődíjként pedig kisorsolnak egy családi nyaralást Sopronban. Hangolódásnak nem is rossz!

A legfontosabb pedig, hogy bár ezen az ünnepen kiemelten figyelünk az anyukákra és a nagymamákra, de ne feledjük, hogy nem csak ezen a napon kell így tennünk: vigyázzunk rájuk és szeressük őket az év minden napján. Az anyák napja pedig emlékeztessen bennünket kiemelten arra, hogy milyen szerencsések vagyunk, hogy vannak nekünk, s emlékezzünk szeretettel azokra, akik már nem lehetnek mellettünk.

Fotó: Pixabay

Szöveg: Szaniszló Hajnalka

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva