Kiss Erika/dietaesfitnesz.hu | 2021.05.12. 14:00
Ápolt lábfej és talpak a strandon - otthoni praktikákkal
Itt az ideje, hogy rendbe tegyük a lábunkat, a lábfejünket, hiszen lassan kezdődik a strand- és szandálszezon.

Az egyszerű és gyors pedikűrözés alapja a lábáztatás

A felpuhult bőrrel és körömmel sokkal könnyebb dolgozni. Vegyünk elő egy lavórt, eresszünk bele langyos vizet, és áztassuk lábainkat 5-10 percig.

Extra kényeztetések az otthoni lábfürdőhöz

  • ha tengeri sót szórunk a vízhez, csökkenthetjük a lábdagadást
  • ha citromot csepegtetünk bele, gyorsabban puhul a bőr
  • ha levendula illóolajat használunk, később csökken a lábizzadás
  • lábfájásra kipróbálhatunk néhány csepp rozmaringolajat is

Jöhet a habkő

Ha áztatás után úgy érezzük, túl vastag a sarkunkon a bőrkeményedés, kipróbálhatjuk a következő trükköt: szódabikarbóna és némi citromlé keverékével kenjük be a bőrkeményedést, s néhány percig hagyjuk hatni. Ha mindezzel kész vagyunk, jöhet a habköves, vagy sarokreszelős dörzsölés.

Ha annyira repedezett a sarkunk bőre, hogy a hagyományos reszelés nem segít, akkor a lábápolást kezdjük el már előző este. Fürdés után a sarokra kenjünk vastagon körömvirág krémet, húzzunk rá éjszakára egy zoknit. Másnap könnyebben le tudjuk majd szedni a felesleges bőrt!

Ha nyár, akkor a lábaid mellett ne feledkezz meg a bőröd felkészítéséről és a szervezeted hidratálásáról sem.

A megfelelő körömvágás titkai

Ezután vágjuk le a körmeinket a megfelelő formára. Legjobb, ha körömcsipeszt használunk, a lábunk körmét ugyanis érdemes mindig egyenesre váni. A körömcsipesz használatával megelőzhetjük a benövést és a gyulladást is. Végül egy jó minőségű reszerővel érdemes tisztázni a körömszéleket is. Ügyeljünk arra is, hogy mindig egy azonos irányba mozgassuk a reszelőt (azaz egy irányba), különben a körmök behasadnak és érdesek lesznek.

Olvasói fotó: Sipos Dorka

A körömágybőr otthoni kezelése

Sokak számára nagy kérdés: mi legyen a körömágy bőrével. Szakemberek azt javasolják, annak érdekében, hogy a körmök egyenletesen tudjanak nőni, a legjobb, ha egy fapálcikával visszatoljuk ezeket. Az ollóval való visszavágást azonban inkább bízzuk pedikűrösre, nehogy elfertőződjön a lábunk.

Nagy jolly joker az árnika

Ha mindennel végeztünk, jöhet egy kis kényeztető krémezés. A legjobb, ha árnika tartalmú lábápolót választunk a masszázshoz, ez ugyanis simává varázsolja a bőrt, és dezodoráló hatású, segít megelőzni a láb gombásodását is.

Olvasói fotó: Miskolczi Anita

 

Forrás: dietaesfitnesz.hu

Nyitókép: Freepik

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva