Szaniszló Hajnalka | 2019.06.25. 11:00
Applikációk a nyaraláshoz – vagy keress mindent nálunk!
Baleset az M7-esen, vihar a Balatonnál? Esetleg ennél egy jó keszeget vagy kifogyott a benzined? Mutatjuk a legjobb appokat, amelyeknél csak a likeBalaton.hu oldala jobb!

Manapság már lépten-nyomon a mobiltelefonjaikba bújó embereket látunk. Nem szeretnénk vitát nyitni arról, hogy milyen szinten digitalizálódott a világ. Nem is szeretnénk letenni a voksunkat az analóg vagy a digitális irány mellett sem.

40 éve vajon hogyan utaztak a Balatonhoz? Cikkünkből kiderül, kattints!

Annyit azonban érdemes megjegyezni, hogy valószínűleg sokan emlékeznek még arra, amikor úgy utaztak a Balatonhoz is, hogy térképet szorongatott a kezében az anyósülésen ülő, és mint a Balu kapitányban, kénytelen volt navigálni.

Nem volt még beépített térkép a telefonunkon, mert még mobiltelefonunk sem volt. Éltünk nélküle, de lássuk be: az applikációk nagyban megkönnyítik a mindennapjainkat.

Mi most azokat az appokat gyűjtöttük össze, amelyek segítenek neked, ha a Balatonhoz utazol – vonattal vagy autóval vagy kerékpárral.

Ha nem tudod eldönteni, hogy kimenj-e a vízre vitorlázni – vajon elkap a vihar vagy sem?

Ha szeretnéd tudni, hogy nincs-e épp baleset az M7-esen vagy merre közlekedj, hogy elkerüld az útlezárást, abban a városban, amelyben koncertre vagy étterembe mennél.

Lentebb összegyűjtöttük az appokat, de azt tanácsoljuk, hogy ha nem akarod, hogy állandóan csipogjon a telefonod ezen alkalmazások miatt, inkább figyeld a likeBalaton.hu oldalát, mert nálunk mindent megtalálsz és naponta többször frissülő időjárási és közlekedés hírekkel jövünk!

ENNÉL IS TÖBBRE VÁGYSZ? VAN EGY TIPPÜNK! STRANDOK? ÉTTERMEK? PROGRAMOK? SZÁLLÁSOK?

Kifogyott a benzin és nem tudod, hogy hol tudnál tankolni a Balatonnál? Éhes és szomjas vagy? Unatkozol a parton és megnéznél egy jó koncertet, kiállítást vagy borfesztivált? A likeBalaton ebben is segít, mert a jelenlegi legátfogóbb képet adja a Balatonnal kapcsolatban!

KÖVESD A LIKEBALATON.HU-T MINDEN NAP! FIGYELD A FACEBOOK OLDALUNKAT IS!

Ha mégis az appokat választod, lentebb megtalálod a leghasznosabbakat.

VONATTAL – ALKALMAZÁS: VONATINFO

A Vonatinfó alkalmazás hasznos segítséget nyújt utazása megtervezéséhez, és az alkalmazásból a jegyét is megvásárolhatja. A vonatok mozgását térképes felületen is követhetjük, a késéseket, a következő állomásokra történő érkezést is láthatjuk. A találati listában ugyanúgy rákattinthatunk a részletekre, mint a honlapos felületen, sőt, a lista akár e-mailben is továbbítható, vagy akár egy gombnyomással naptárbejegyzés készíthető belőle. Az alkalmazás nem csak magyar, hanem angol nyelven is elérhető, így a Magyarországon tartózkodó turisták tájékozódását is nagyban megkönnyítheti.

Andoridon és iOS-en is elérhető.

Fotó: szerkesztőségi képernyőfotó az applikációból

AUTÓVAL – ALKALMAZÁS: RUTIN

Az ingyenes app okostelefon alkalmazás baleseti értesítésekkel és egyéb közlekedési információkkal segíti az úton lévőket. Fontos tájékoztatást nyújt a közúti közlekedésben résztvevők számára balesetekről, egyéb közúti eseményekről és az ezekkel kapcsolatos forgalomkorlátozásokról. Az applikációban megjelennek a határforgalomra, a várakozási időkre vonatkozó információk is.

A rendszer tartalmaz egy üzenetküldő szolgáltatást, így a felhasználó a tájékoztatás kiadása után közvetlenül értesülhet a legfrissebb eseményekről. Az app rendszerében megjelenő baleseti információk forrásai elsődlegesen a rendőrség megyei és fővárosi tevékenység-irányítási központjaiba érkező lakossági bejelentések, amelyek adatai alapján küldik ki az ügyeletesek az első értesítést.

A helyszínre irányított rendőrök visszajelzései alapján új, pontosabb értesítések jelenhetnek meg az applikációban. Ekkor már konkrét információkat közöl a rendőrség a forgalomkorlátozó intézkedésekről, így például a félpályás- vagy teljes útlezárás várható időtartamáról, illetve a terelési útvonalakról. Ennek okán javasolt az elsődleges értesítést követően az újabb értesítéseket is figyelemmel követni. Ha a legfrissebb közúti információkra van szükségünk, külön megtekinthetőek az adott közúti eseményekhez kapcsolódó forgalmi adatok is.

Andoridon és iOS-en is elérhető.

KERÉKPÁRRAL – ALKALMAZÁS: NAVIKI

A Naviki megmutatja az utat és feltárja a kerékpározás összes lehetőségét. Ingyenes alapváltozat az azonnali használathoz az összes városban és országban világszerte, amely mindig megmutatja az optimális utat a bringázáshoz.

Fotó: szerkesztőségi képernyőfotó az applikációból

HAJÓVAL, VÍZEN – ALKALMAZÁS: TAVIHAR

Az app vízen és víz mellett dolgozók, sportolók, pihenők és a környéken élők gyorsabb és hatékonyabb informálása érdekében készült. A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának ingyenes appja a magyarországi tavakkal kapcsolatos információkat tartja frissen és teszi elérhetővé. Az alkalmazás a minden év április elsejétől október harmincegyedikéig a hazai tavakon működő vihar-előrejelző és viharjelző szolgálat alapján működik.

Andoridon és iOS-en is elérhető.

Fotó: szerkesztőségi képernyőfotó az applikációból

IDŐJÁRÁS – ALKALMAZÁS: METEORA

A Meteora alkalmazás egy mobileszközön futtatható óra, ami egyben időjárási információt is szolgáltat. Riasztások, csapadék előrejelzés 1.6 kilométer pontosan. Az elérhető legjobb előrejelzések az Országos Meteorológiai Szolgálat számítógépein folyamatosan frissítve. Az alkalmazás csak Magyarország területére küld riasztást illetve figyelmeztetést.

Andoridon és iOS-en is elérhető.

Fotó: szerkesztőségi képernyőfotó az applikációból

Kezded elveszíteni a fonalat? Nem csodáljuk!

Bár a fenti appok nagyon hasznosak, pláne, hogy olyan világban élünk, ahol folyton a kezünkben van a mobiltelefon, jól tudjuk, hogy sokkal egyszerűbb egyetlen platformot követni, ha ott minden szükséges információt megtalálsz.

Használd a likeBalaton.hu-t a mobilodon és tudd meg a fentieket egy kattintással. Használd keresőnket az étteremhez, a szálláshoz, az időjáráshoz, a strandokhoz vagy a közlekedéshez – nálunk minden információt megtalálsz a magyar tengerrel kapcsolatban.

Emellett pedig naponta érdekes és izgalmas sztorikkal jövünk a Balatonról, a nyárról, a gyerek- és felnőtt programokról, a balatoni halakról, a stranddivatról, de még a barlangrendszerekről, a meztelenségről és a legjobb fagyizókról is.

Nálunk tényleg mindent megtalálsz, ami Balaton, látogass vissza, várunk téged minden nap!

 

Nyitókép: Pixabay

Összeállította: Szaniszló Hajnalka

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva