2019.06.07. 23:37
Apró trükkök a tökéletes fürdőszobához
Hirdetés - A fürdőszoba speciális szeglete az otthonunknak. Nem igazán olcsó berendezni, mivel a jó minőségű szaniterek hosszú távra szóló befektetések. Ám egyszerű, könnyen megvalósítható alap megoldásokkal sokat javíthatunk az összképen és használhatóságon.

A fürdőszoba speciális szeglete az otthonunknak. Nem igazán olcsó berendezni, mivel a jó minőségű szaniterek hosszú távra szóló befektetések. Ám egyszerű, könnyen megvalósítható alap megoldásokkal sokat javíthatunk az összképen és használhatóságon.

Első lépés – a berendezés megtervezése

Mivel általában nem nagy helységről beszélünk, ezért érdemes egy alaprajz segítségével eltervezni, hogy férnek bele a szükséges elemek a legjobban.
A nagy fürdőszoba sokak álma, de csak akkor van értelme, ha valóban ki tudjuk használni a helyet. Ha más szobákban nincs elég hely, de a fürdőben középen akár haladó szintű break tánc bemutatót is lehetne szervezni, akkora üres terület van, valószínűleg nem jól alakítottuk ki a lakást.

furdoszoba-torolkozo

Ha van hely, akkor ‘lakjuk be’, például középre is tehetjük a kádat. Amennyiben nagyon szűkös ez a helység, trükkös megoldásokkal operálhatunk, például mennyezet alá tett tárolókkal, mosdó alá helyezett fürdőszobaszekrénnyel. Jellemző hiba szokott lenni, hogy kis fürdőbe is sarokkádat, jacuzzit terveznek be, mert annak olyan ‘luxus hangulata’ van, ám ez elveszi a helyet.

Második lépés – nem mellékes a világítás

A megfelelő fényekkel otthonossá és jól funkcionálóvá tehetjük az egyes helyiségeket. A fürdőbe a legjobb, ha nem neonvilágítást teszünk, illetve kicseréljük a neoncsöveket. Egyrészt nem egészséges a szemünknek, másrészt a színek szempontjából sem igazán jó.
Ez utóbbi tényező akkor kap fontosságot, ha a fürdőszobában sminkelünk, öltözködünk. Az általános világítás jobb, ha szórt fényű, mint ha éles, így kellemesebb reggelente a tükörbe néznünk.
Kisebb, helyi fény mellett szoktunk készülődni. Amennyiben hideg fény mellett sminkeljük ki magunkat, biztosan több festéket teszünk fel.
Ha meleg fényt választunk, lágyabbnak látjuk az arcvonásainkat a tükörben, és garantáltan sokkal kevesebb sminket fogunk használni. A színesebb égők, világítótestek pedig nem igazán jók, mert arc festésnél természetesen a színhelyesség is fontos.

Harmadik lépés – a rendezettség

Egy kis, funkcionális – és nem mellesleg vizes – helyiségben nagyon fontos, hogy ne halmozzunk fel túl sok tárgyat. Otthonossá tehetjük ezt a helyet fürdőszoba szőnyegekkel, de ha egészen szoba szerűvé tesszük, a takarítás nehezebb lesz.
Érdemes a sok kiegészítővel óvatosnak lenni, illetve nem szép, ha a holminkat kipakoljuk, és rengeteg tárgy – sminkeszközök, krémek, tégelyek és egyebek – állandóan ellepi a fürdőszobát. A letisztult megjelenés sokkal elegánsabb: épp ezért javasolt, hogy a napi használat során igyekezzünk mindent eltenni.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva