viharjelzés: Siófoknál 0
10°
11° -1°
É
13 km/h
2018.10.18. 15:00 Aranyosi Péter: Mindennapi csodák
Megosztom
A művész veszprémi kalandozása után október 19-én Balatonszemesen lép fel Vida Péter társaságában. A jó hangulat garantált, addig is jó szórakozást olvasóinknak a humoristával készült interjúhoz!

Aranyosi Péter tegnap Veszprémből posztolt fotókat:

“Mindennapi csodák Veszprémben. Van, hogy nem kellenek ahhoz milliárdok, hogy szépet, szívmelengetőt lásson az ember. Jó példák erre az unokaöcsém által küldött fotók, amelyek Veszprém belvárosában, egy lakótelepen(!) készültek. Ahogy látom, ott nincs duma, hanem tett van. És a szép utáni vágy. Ismeretlenül is gratulálok a közösségnek!”

A többi fotót is megnézhetitek a művész közösségi oldalán.

Közzétette: Aranyosi Péter – 2018. október 17., szerda

A Dumaszínház és a Showder Klub népszerű művésze szívesen beszélt a balatoni élményeiről a LikeBalatonnak.

– Az első élmények egyike apám vállalatának üdülőjéhez köt. A cégnek Balatonakarattyán volt a pihenőháza a múlt rendszerben, és többször is voltam ott családilag. Az a klasszikus “ki se jössz a vízből és lila szád” játszott. Csodálatos fürdőgatyák, úszógumik, Sokol rádió, fekete-fehér tv. A balatoni palacsinta olyan vékony volt, hogy ha magad elé tetted, láttad rajta keresztül is a Balatont. Amikor a bodegasoron akartam venni valamit, anyám annyit mondott: „Petike, ennek a palacsintának az árából negyvenet sütök!”

Középiskolásként aztán az Aranyparton, Siófokon volt nyári gyakorlaton Péter, hiszen Miskolcon egy jó nevű vendéglátóipari szakközépbe járt.
– Nagyon jó volt! – emlékezett. – Külön a szülőktől, játszhattuk a nagyfiút. Fáradtak voltunk a nap végére a talpalástól, a konyhától, de nagyon komoly helyen voltunk, és szerettük. Előfordult, hogy a parton Csepregi Éva feküdt mellettem. Hangsúlyozom: 30 éve. Sosem felejtem a komoly, német rendszámú személygépkocsikat. Mentünk a sétányon, és bámultuk a BMW-ket, a Merciket és többi csodát. Ma már felfoghatatlan, de elkértük a németektől a kiürült sörös- és kólás dobozokat. Komoly gyűjteményei voltak többeknek, és cserélgettük is őket.

Aranyosi Péter nem egy vízparton fekvő ember. A gyors fürdésnek és a nézelődésnek a híve.
– Az úszás is kimaradt az életemből, pedig még a nagyszerű, háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergely is oktatott úszásból – mondta mosolyogva, majd megjegyezte: Balatonfüred számára sokáig a szívszanatóriumot jelentette, lévén édesanyja összes barát- és kolléganője ott volt kezelésen.

Interjú szöveg: Juhász Léhi István

Vida Péter és Aranyosi Péter estje

Hozzászólások

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva