likeBalaton.hu | 2020.09.10. 17:00
Átadták a Ságvár és Som közötti kerékpárutat
Átadták szerdán a Somogy megyei Ságvár és Som közötti kerékpárutat, épül a Budapest-Balaton kerékpárút, mindez a lehető legzöldebb formában. Friss bringás Balatoni hírekkel jövünk.

2014 és 2020 között több mint 200 milliárd forintot fordítanak kerékpáros fejlesztésekre országszerte. 2010 óta több mint 1300 kilométer új kerékpáros útvonalat fejlesztettek Magyarországon. Országosan több mint 9000 kilométer kerékpározásra ajánlott létesítmény található, nagyrészt kerékpározásra kijelölt út, és mintegy 4000 kilométer önálló kerékpárút vagy gyalog- és kerékpárút szolgálja ki a biciklizőket. Somogy megyében a Top támogatásával több mint 4,7 milliárd forintért mintegy 104 kilométer hosszon fejlődik a kerékpáros infrastruktúra, köztük a kaposvári közbringarendszer kialakítása.

Mindent megtudhatsz a Balaton körüli bringázásról, ha itt keresgélsz!

További kerékpárút-építések és korszerűsítések a Balaton körül

– Szintén uniós társfinanszírozással valósul meg a Szántód-Kőröshegy-Kereki, a Fonyód-Buzsák-Csisztafürdő-Somogyvámos és a Balatonberény-Balatonszentgyörgy-Vörs közötti kerékpárút kiépítése, korszerűsítése. Az idén folytatódott a Balatoni Bringakör megújítása is, amihez csatlakozik a most elkészült Ságvár-Som szakasz; a tó déli partján, Balatonakarattyától Balatonberényig mindenütt zajlik az előkészítés – ismertette Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára.

A Ságvár és Som között megépült 5,6 kilométeres kerékpárút Ságvárnál
MTI/Varga György

További bringás fejlesztések az országban, melyek által könnyebben elérhető lesz a Balaton

Megkezdődött a Budapest-Balaton összeköttetés építése, nyáron elkészült az Eger-Egerszalók közötti kerékpárút és a Tisza-tó körbejárhatóságát biztosító bicikliút befejező szakasza Tiszafüred és Poroszló között. Augusztusban elkészült a Siófokot Dombóváron keresztül Péccsel összekötő turisztikai kerékpáros fejlesztés tanulmányterve is.

A Ságvár és Som között megépült 5,6 kilométeres kerékpárút Ságvárnál
MTI/Varga György

Nagy hangsúlyt fektetnek a közlekedés zöldítésére is

Az ITM a kerékpározás infrastrukturális feltételeinek jobbításával a továbbiakban is támogatja a közlekedés zöldítését. A meglévő hálózat bővítésével belátható időn belül 6000 kilométer önálló kerékpáros létesítmény lesz Magyarországon. A teljes kerékpározható hálózat, a kiépített kerékpárutak és kijelölt kerékpáros útvonalak hossza 2030-ra megközelíti a 15 ezer kilométert – mondta az államtitkár.

Ságvár polgármestere elmondta:
– A Siófok-Ságvár kerékpárút folytatásaként a Vértes-Út Kft. kivitelezésében elkészült, 5,6 kilométer hosszú szakasz megépítéséhez a két település önkormányzata hitelből 72, illetve 55 millió forinttal járult hozzá – részletezte Kecskés Gábor.

 

Nyitókép: A Ságvár és Som között megépült 5,6 kilométeres kerékpárút Ságvárnál / Fotó: MTI/Varga György

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva