Keszey Ágnes / zaol.hu | 2020.11.08. 09:00
Az adventi rendezvények elmaradnak, a vásár nem
A vírushelyzet miatt idén elmarad a gyenesdiási gesztenyesütés és a györöki adventi forgatag.

Gyenesdiás

Gyenesdiáson megszokott rendezvény az Adventi gesztenyesütés, ahol forró gesztenyével, finom falatokkal, forró teával, forralt borral, kézműves vásárral és kisebb programokkal várják a vendégeket. Süteményversenyt is szoktak rendezni, s a rendezvény látogatói minden évben meg is kóstolhatták a szép és finom desszerteket, tortákat. Idén azonban a járványhelyzet miatt ez a program elmarad. A szervező Gyenesdiási Turisztikai Egyesület Facebook-oldalán ezt írta:

„Idén sajnos elmarad kedvenc adventi rendezvényünk, az Adventi Gesztenyesütés és Karácsonyi Vásár. Nehéz szívvel született meg a döntés, de egészségünk védelme most mindennél fontosabb. De hogy jó hírrel is szolgáljunk: nem marad karácsonyi hangulat nélkül Gyenesdiás, hiszen az Első Balatoni Hal- és Termelői Piac Gyenesdiás mind a négy adventi hétvégén várni fogja a vendégeket ünnepi kínálattal, kézműves portékákkal és a jeles napokhoz kötődő programokkal.”

A település többi adventi programjáról még nem született döntés, de a kültéri betlehemet a kultúrház mellett biztosan felállítják.

Vonyarcvashegy

A szomszédos településen, Vonyarcvashegyen is formálódnak még a programok. A Művelődési Ház és Könyvtár oldalán ez olvasható: „a képviselő testülettel közösen úgy döntöttünk, hogy november hónapban nem szervezünk rendezvényeket, bízva abban, hogy decemberben már legalább az adventi külsős rendezvényeken találkozhatunk!”.

Balatongyörök

Balatongyörökön is hagyományos program az Adventi forgatag – ez ugyancsak elmarad idén. A szervező Turisztikai Egyesület erről így írt a közösségi oldalon: „Az elmúlt hetekben sokat gondolkodtunk azon, hogy az idei, megváltozott helyzethez igazodva, miként tudnánk a lehető legbiztonságosabban megrendezni az évek óta nagy sikernek örvendő balatongyöröki Adventi Forgatag rendezvényünket.

Sajnos a kialakult és egyre súlyosabb járványhelyzet miatt a Balatongyöröki Turisztikai Egyesület azt a döntést hozta, hogy nem szeretné kockáztatni senki egészségét. Így az idei XIII. Adventi Forgatag rendezvényünk nem kerül megrendezésre. ”

Forrás: zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva