likeBalaton.hu | 2021.08.03. 15:00
Az eső miatt számolni kell a szúnyogáradattal – a Balatonnál újra irtják őket
A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a héten az ország tizenegy régiójában, 244 településen és a főváros hét kerületében lépnek fel a szúnyogok ellen. A héten a Balaton környéki településeken is végeznek gyérítést célzó kezeléseket a szakemberek.

A szakemberek a következő napokban a Duna déli szakaszán megmaradt nagyobb, összefüggő területekre légi úton és terepjáróra szerelt nagynyomású berendezéssel juttatnak ki granulátumot és folyadékot a lárvák gyérítésére – közölte a Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Mint írták, a magas hőmérséklet miatt a lárvák rendkívül gyorsan fejlődnek, akár egy hét alatt kialakulnak a rovarok, ezért a Duna mentén tömegesen jelennek meg a szúnyogok.

A jelentős ártalomra tekintettel az országos tisztifőorvos ideiglenes engedélyével légi kémiai védekezések is lesznek.

Az önkormányzatok egyedi értesítést kapnak a szúnyoggyérítések pontos időpontjáról, ez alapján értesítik a méhészeket és tájékoztatják a lakosságot.

A kezelések helyszínei és időpontjai megtalálhatók a katasztrófavédelem honlapján is. A héten az ország tizenegy régiójában, 244 településen és a főváros hét kerületében lépnek fel a szúnyogok ellen.

A kifejlett szúnyogok elleni védekezés érinti a Szigetközt, Komáromot és környékét, a Dunakanyart, a főváros Duna menti kerületeit, a Csepel-sziget településeit, Dunaújvárost, valamint Szekszárd, Baja és Mohács térségét.

A jelentős mennyiségű csapadék következtében több térségben tapasztalható lokális szúnyogártalom,

a héten a Velencei-tó és a Balaton környéki településeken végeznek még gyérítést célzó kezeléseket a szakemberek.

Nyitókép: Pixabay

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva