Szaniszló Hajnalka | 2021.12.25. 10:00
Az év utolsó hetén is programkavalkád vár a Balatonnál
A Balaton az év utolsó hetén is színes programkínálattal vár. Mutatjuk a legjobbakat.

Érdi Tamás zongoraművész szólóestje, Balatonfüred, december 27.

Érdi Tamás Prima Primissima és Liszt-díjas zongoraművész Beethoven, Liszt, Bartók és Kodály műveket játszik.

 

 

Téli pompa a kastélyban, Keszthely, december 27-30.

Ünnepi koncertek, sült gesztenye, kürtőskalács, nem mindennapi sütemények, forralt bor és játszóház is vár rád a téli szünetben a barokk kastélyban.

Gasztrohegy, Badacsonytomaj, december 28-30.

Szeptembertől áprilisig megmászhatjuk a gasztronómiai csúcsokat: 10 vendéglátóhely, 8 tematikus gasztrohétvége és a Badacsony egy olyan arca vár, amit csak ilyenkor, a nyugodtabb évszakokban lehet igazán felfedezni. A hegy vendéglátói arra invitálnak, hogy ismerd meg fogásról fogásra, lépésről lépésre Badacsonyt.

Gasztrohegy, Badacsonytomaj
Fotó: Mészáros Annarózsa

Év végi malackodás, Tapolca, december 30.

A tapolcai tó partjára várják a csapatokat, akik egy vidám kolbásztöltő versenyen búcsúztatják az idei évet. Gyere szurkolni és kóstolni.

Kéknyelű Pezsgő-túra Badacsonyban, Badacsonytomaj, december 30.

Itt az ideje ledolgozni a karácsonyi finomságokat. Irány Badacsony, ahol a hegy tetején Kéknyelű pezsgővel búcsúzhatunk az óévtől.

Forró élmények fáklyás séta Hévízen, december 30.

Fedezd fel az ünnepi időszak alatt egy különleges sétán a legendás fürdővárost, ismerd meg a tó és a környék titkait.

Gyermekszilveszter – Kukamese kutyusokkal, Veszprém, december 30.

Kutyabarát Kukamesével, szilveszteri, vidám hangulattal várja december 30-án 16 órától ifjú nézőit és házi kutya-kedvenceiket a Veszprémi Petőfi Színház.

Fotó: illusztráció/Pixabay

 

Szezonzáró disznóságok Hévízen, december 30.

A Hévízi Termelői Piacon szezonzáró disznóságok várják a vendégeket. A hajnali pálinkák után kezdődik a legfinomabb disznóságok sütése, főzése, kóstolása.

Forraltbor-főző verseny, Balatonfüred, december 30.

Többféle forraltbor készül az üstökben. A Balatonfüred Lions Club csapatánál megvásárolt forraltbor teljes összegét jótékony célra ajánlják fel a szervezők.

Óévbúcsúztató túra, Gyenesdiás, december 30.

Ha le akarod dolgozni a karácsonyi kilókat, akkor itt a helyed. Szép arcát mutatja télen is a Keszthelyi-hegység, éld át a téli túrázás egyedi hangultatát.

Fotó: illusztráció/Freepik

 

Folyamatosan látogatható programok

Karácsonyi szünet a Follyban, Badacsonytomaj, december 27-január 1.

A téli szünetben hamisítatlan téli programokkal, kézműveskedéssel, forró italokkal és ünnepi menüajánlattal várnak a hatalmas fenyők és cédrusok tövében.

Téli szünet a Karos Korzón, Zalakaros, december 27-január 1.

A Karos Korzó meseszép tere és rendezvényközpontja teszi fel az i-re a pontot a téli szünetben wellness programok után.

Fotó: illusztráció/Freepik

 

XI. MŰSZAK kiállítás, Keszthely, december 31-ig

Emlékezés – ezt a tematikát járja körül az idei évben tizenegyedik alkalommal megrendezésre kerülő MŰSZAK tárlata, mely a Takács Ferdinánd és Takács-Szencz Lívia művészházaspár által szervezett, cserszegtomaji „Kulturális Piknik” művészi terméseit mutatja be.

Országos Kerámia és Gobelin Biennále, Keszthely, december 31-ig

A professzionális gobelin és keramikusművészektől idén „Hal, Halászat” témában várja a szakmai zsűri az alkotásokat. Az 1997-ben indult kiállítás-sorozat a római korban itt élők kultúráját, hétköznapjait és ünnepeit kívánta a művészet valóságértelmezésével gazdagítva bemutatni, lehetőséget adva a művészeknek tág asszociációkra. A 2021-es tárlaton a textil és kerámia művek ismét együtt szerepelve reprezentálhatják művészetünk harmonikus sokszínűségét.

Legó kiállítás Tihanyban, december 31-ig

Vasúti közlekedés, űrjelenet, tengerparti nyaralás és a Mikulás birodalma. Ez csak néhány érdekesség, amelyet a tihanyi legókiállításon csodálhatsz meg.

Lego kiállítás Tihanyban
Fotó: Mészáros Annarózsa

 

Adventi, karácsonyi, újévi szentmisék és programok az apátságban, Tihany, január 1-jéig

A Tihanyi Bencés Apátságban lelki elmélyüléssel várhatjuk az ünnepet. Advent, karácsony és újév időszakát koncertek is gazdagítják.

 

Balatonfüred 50 – Kiállítás, Balatonfüred, 2022. január 9.-ig

Képes történetek Balatonfüred várossá válásának első évtizedeiből. A kiállítás 2022. január 9-ig látogatható a Vaszary Galériában.

Mese Mítosz História – kiállítás, Balatonfüred, 2022. január 9-ig

A Mese Mítosz História – Archaizálás és mágikus realizmus az 1960-70-es évek magyar művészetében című kiállítás megtekinthető a balatonfüredi Vaszary Galériában 2021. augusztus 21. és 2022. január 9. között. A kiállítás a Kádár-kor magyar művészetének egy eddig kevéssé feltárt és méltányolt szeletét mutatja be.

Frizt Béla kiállítás, Balatonfüred, január 22-ig

A zene és a fényképezés szeretete végigkíséri életét. A digitális fényképezés megjelenését, fejlődését nagy érdeklődéssel kísérte, fejlesztésén sokat munkálkodott. A Balatonfüredi Művészklub és Múzsa Egyesület tagja.

Vízitúrák a Hévíz-patakon, Hévíz, 2022. március 15-ig

A melegen gőzölgő patakon a nyíló tündérrózsák és a felröppenő vízimadarak között evezhetsz a téli túrákon. Szombat, vasárnap várnak a szervezett lapátolások, ezt ki kell próbálnod.

Az élet vize, a pálinka története kiállítás, Keszthely, 2021. március 19-ig

A kiállítás során a múltból, a népi gyógyászat hagyományaiból indulnak, és végigjárhatod, hogyan változott a pálinka szerepe az életünkben. Pálinkakóstolókat, előadásokat, rendezvénysorozatokat is szerveznek.

 

 

Nyitókép: illusztráció/Freepik

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva