likebalaton.hu | 2020.04.10. 11:16
Mutatjuk, mit zártak le húsvétra a balatoni települések
Napsütés, huszonegynéhány fok, gyönyörű idő ígérkezik húsvétra idén, éppen ezért szigorú intézkedésekre készülnek a Balaton-parti települések. A cél, hogy a kijárási korlátozás az ünnep idején is tartsák be az emberek, és ne legyen az elmúlt hétvégéhez hasonló tömeges korzózás a parton. (Frissítjük.)

Siófok

Siófokon kötelező maszkot viselni annak aki kereskedelmi, vendéglátó üzlethelyiségbe, gyógyszertárba, drogériába, az önkormányzat által fenntartott oktatási, gyermekvédelmi, egészségügyi intézményekbe, hivatalba lép be. Aki az önkormányzati rendeletet megszegi 5-50 ezer közötti helyszíni bírsággal vagy 200 000 forintig terjedő közigazgatási bírsággal büntethető.

2020. 04. 10-én, 15 órától lezárják a gyalogos- és az autósforgalom elől a siófoki hajóállomást, az ott található parkolót, a mólót, a Rózsakertet, valamint a Petőfi sétányt – jelentette be élő videóbejelentkezés keretében dr. Lengyel Róbert siófoki polgármester. Immár a közterületre kilépéskor is kötelező lesz a szájmaszk, vagy az azt helyettesítő sál, kendő.
A dr. Lengyel Róbert által bejelentett, április 13-án éjfélig érvényes rendelkezések:

– A siófoki üzletek közül csak az élelmiszerboltok, drogériák, patikák, benzinkutak, dohányboltok nyithatnak ki.

– A vendéglátóhelyek csak házhoz szállíthatnak, helyben vásárlásra nincs lehetőség.

– A szájmaszk (vagy kendő, sál) viselése közterületen, tömegközlekedési eszközökön mindenki számára kötelező (az üzletekre, hivatalokra, szolgáltatókra vonatkozó, április 2-tól hatályos maszkviselési kötelezettség természetesen továbbra is érvényben marad és április 13-a után is hatályos lesz).

– A hajóállomást és parkolóját, a mólót, a Rózsakertet, a Petőfi sétányt az autós- és gyalogosforgalom elől is lezárják.

A polgármester arról is tájékoztatott: a városőrség és a rendőrség megerősített létszámmal ellenőrzi a rendeletek betartását és fellép az azt megszegőkkel szemben.

Zamárdi

A polgármester arra kéri a máshol élőket, hogy maradjanak otthon, vagy ha a nyaralójukba költöznének, akkor a településen is tartsák be a kijárási korlátozásokat. Egyéb szigorításról nincs hír.

Csákovics Gyula, Zamárdi Város polgármesterének kérése

Közzétette: Zamárdi Város (hivatalos) – 2020. április 9., csütörtök

Szántód

A strandokat és a játszótereket lezárták.

Balatonföldvár

Balatonföldvár Város Polgármestere Magyarország Miniszterelnökének délutáni bejelentésében tett felhatalmazásával élve 2020. 04. 09-től elrendelte, hogy Balatonföldvár város közigazgatási területén működő összes üzlet 2020. 04. 10-2020. 04. 14. (húsvéti ünnepek) időszakra bezárjon.Ez alól KIVÉTEL: élelmiszerboltok, patika, dohánybolt, valamint kizárólagosan házhoz szállítással üzemelő vendéglátóipari egységek.
A város lezárta strandjait és kiemelt parkolóit.

Lezárt parkolóhelyek listája:
a) I. sz. parkolási zóna – Kiemelt parkoló övezet:
aa) Vasúti sínpálya északi oldalán a Fesztivál tértől a volt vízmű telepig (26/2.hrsz-ig) terjedő utcai terület azon része, ahol a parkolás lehetősége táblával ki van jelölve,
ab) a kikötő előterében lévő nyolc parkolóhely.
b) II. sz. parkolási zóna – Belvárosi parkoló:
ba) a Bajcsy-Zsilinszky utca két oldalán,
bb) a Vak Bottyán utca délkeleti részén, a vasúti pályaudvarnál, és a nyilvános wc előtt,
bc) a Piac téren a termelői piac mögött,
bd) a Motel sétány két oldalán,
kialakított és/vagy táblával kijelölt területek.
c) III. sz. parkolási zóna – Strandi parkoló övezet:
ca) a Nyugati strand előtt az út mellett és a strand mellett
kialakított és/vagy táblával kijelölt területek.

A Balatonföldvári Keleti és Nyugati strand zárva tart. 2020. április 9. napjától jelen intézkedés visszavonásáig a strandok területén való tartózkodást – az üzemeltető Balatonföldvári Nonprofit Kft. dolgozójának munkavégzés céljából való tartózkodása kivételével – tilos.

Balatonszárszó

Balatonőszöd

Egyelőre nem adtak ki az ünnepekre vonatkozó közleményt.

Balatonszemes

A polgármester a település közösségi oldalán írta az alábbiakat:

„Felszólítom a nyaralótulajdonosokat, ha már itt vannak és itt töltik az ünnepeket, a településen lévő üzletekbe kizárólag maszkban és kesztyűben menjenek el vásárolni. Véletlenül se forduljon elő, hogy a településünket ellátó személyzet megfertőződjön!

Remélem minél kevesebb terméket kell beszerezniük, mert sok mindent hoztak magukkal. Viszont ha mégis ki kell menni vásárolni valamit, akkor annak végeztével egyből érkezzenek vissza az ingatlanjaikba.

Hosszú 4 napunk lesz.

Fokozott rendőri szolgálatot kérek a településünkre.

Egyben biztosak lehetünk, hogy jelenleg megnőtt településünkön a valószínűsíthető fertőzöttek száma. Azonban mivel nem tudjuk egymásról ki az és ki nem, így kérek mindenkit, hogy a következő napokban egymástól több méteres távolságot betartva kerüljék el egymást!

Nagyon remélem, hogy írásom eléri a célját és most a 4 napos ünnepi időszak alatt példamutatóan betartják kérésünket a nyaralótulajdonosok, hiszen ez közös érdekünk kell, hogy legyen!
Kérem ezt annak érdekében is, hogy ne kelljen semmilyen szigorító szabályozást bevezetni településünkön!

Köszönettel:
Szomorú Szilárd
polgármester”

Balatonlelle

A polgármester lezáratta az összes, az önkormányzat tulajdonában lévő parkolót. A szabadstrand területére belépési tilalmat rendelt el. A Napfény strand egyébként is zárva tart, nem látogatható. Rendszeresen fertőtlenítik a város területén található buszmegállókat, közösségi tereket.

Balatonboglár

Balatonbogláron 2020. 04. 10-13-ig lezárják a szabadstrandokat és a Várdomb – Parkerdőt.

Közzétette: Miklós Mészáros – 2020. április 10., péntek

 

Közzétette: Miklós Mészáros – 2020. április 10., péntek

 

A település bezárkózott.

2020.04.10

Közzétette: Balatonboglári Hírek – 2020. április 10., péntek

Fonyód

Egyelőre nem adtak ki az ünnepekre vonatkozó közleményt.

Balatonfenyves

Balatonfenyves polgármestere a település facebook oldalán is közzétette kérését, hogy a jó idő ellenére se utazzanak Fenyvesre a máshol élők. A településen 2020. április 14-ig lezárják a Központi Strandot, a kikötő keleti mólószárát, és a Csalogány strandot, a lezárt területre belépni tilos.

Közzétette: Balatonfenyves – 2020. április 10., péntek

Balatonmáriafürdő

Balatonmáriafürdőn is korlátozás jelentettek be. A húsvéti ünnepek alatt az alábbi parkolókat, közterületeket, közösségi tereket zárják le:

Balatonmáriafürdő Község Önkormányzat Polgármesterének
14/2020.(IV.10.) önkormányzati rendelete a húsvéti ünnepekre vonatkozó kijárási korlátozásról:

Balatonmáriafürdő Község Önkormányzat Polgármestere a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében foglalt rendelkezés alapján, a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (II. 11.) Korm. rendelettel kihirdetett veszélyhelyzetben, a kijárási korlátozás meghosszabbításáról szóló 95/2020. (IV. 9.) Kormányrendelet 3.§-ában kapott felhatalmazás, az Alaptörvény 32. cikk. (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1.§ A húsvéti ünnepeket alatt az önkormányzat tulajdonában levő következő parkolókat, közterületeket, közösségi tereket lezárja:

a) Balatonmáriafürdő 209/7 hrsz-ú (8647 Balatonmáriafürdő Gróf Széchenyi Imre tér 9. ) Központi Fizetőstrand és parkoló,
b) Balatonmáriafürdői 500/11 hrsz-ú Hajóállomási szabad strand és előtte levő parkoló a Csatornaparttól északi irányban teljes szakaszon
c) Balatonmáriafürdő 1592/1, 1592/2 hrsz-ú Hullám utcai szabad strand és előtte levő parkoló
d) Balatonmáriafürdő 1602, 1612 hrsz-ú Zagytéri vízrejutási hely és előtte levő parkoló,
e) Balatonmáriafürdő 1596 hrsz-ú Polgár utcai vízrejutási hely és előtte levő parkoló
f) Balatonmáriafürdő 1594/4 hrsz-ú Szabadság utcai vízrejutási hely és előtte levő parkoló
g) Balatonmáriafürdő 1594/1 hrsz-ú Őrház utcai vízrejutási hely és előtte levő parkoló
h) Balatonmáriafürdő 1593/4 hrsz-ú Őz utcai terület vízrejutási hely és parkoló

2.§ Az 1.§-ban felsorolt területeken megállni, parkolni, horgászni, sétálni, tartózkodni, a kihelyezett játszó- és sporteszközöket használni tilos.

3.§ Ez a rendelet 2020. április 10-én 24 órakor lép hatályba, és 2020. április 13-án 24.00 órakor hatályát veszti.

Mestyán Valéria címzetes főjegyző; Galácz György polgármester

A rendelet kihirdetve: 2020. április 10-én 19 órakor

Balatonkeresztúr

Egyelőre nem adtak ki az ünnepekre vonatkozó közleményt.

Balatonberény

Balatonszentgyörgy

Egyelőre nem adtak ki az ünnepekre vonatkozó közleményt.

Hévíz

Hévíz sem fogad látogatókat az ünnepek alatt, nincsenek nyitva az üzletek, hermetikusan lezárták a tó körüli sétányt és ha szükséges, a parkolókkal is ugyanezt teszik majd. Tele van a város kamerákkal és a törvénysértőkkel szemben zéró toleraciát alkalmaznak.

Keszthely (Fenékpuszta)

Keszthely is közleményt adott ki, hogy nem fogad vendégeket az ünnepek alatt. Kordonokkal zárták el a partot, tilos ott sétálni, rendőrök ellenőriznek.

Fotó: zaol.hu (olvasói)

Gyenesdiás

A település is zárva van idegenforgalmi szempontból. Játszóterek, turisztikai látogatóhelyek, strand, a part nagy része szintén le van zárva és nyomatékosan kérnek mindenkit, hogy ne látogassák a húsvéti ünnepek alatt Gyenesdiást.

Vonyarcvashegy

Az önkormányzat szintén közleményt adott ki, hogy ne látogassuk a húsvéti ünnepek alatt turisztikai céllal a települést. Lezárták a játszótereket és a strandot is.

Balatongyörök

Egyelőre nem adtak ki az ünnepekre vonatkozó közleményt.

Balatongyörök tavasszal

Balatongyörök tavasszal is vár!

Közzétette: Tourinform Balatongyörök – 2017. április 6., csütörtök

Balatonederics

Lezárták a strandot, tilos horgászni és járőröznek a rendőrök is.

Szigliget

Szigliget polgármestere is arra kérte a vendégeket, hogy ne látogassák a települést.

Badacsonytördemic

Egyelőre nem adtak ki az ünnepekre vonatkozó közleményt.

Badacsonytomaj

A település lezárja az összes parkolót.

Ábrahámhegy

Lezárják a Bökk-hegyi kilátót és a hozzá tartozó közterületet.

Balatonrendes

Egyelőre nem adtak ki az ünnepekre vonatkozó közleményt.

Kővágóörs

Egyelőre nem adtak ki az ünnepekre vonatkozó közleményt.

Révfülöp

Egyelőre nem adtak ki az ünnepekre vonatkozó közleményt.

Balatonszepezd

Egyelőre nem adtak ki az ünnepekre vonatkozó közleményt.

Zánka

Egyelőre nem adtak ki az ünnepekre vonatkozó közleményt.

Balatonakali

Lezárják a strandot.

Balatonudvari

Lezárják a strandot és a közerületi játszótereket.

Örvényes

Egyelőre nem adtak ki az ünnepekre vonatkozó közleményt.

Tihany

A napokban Tihany polgármestere, Tósoki Imre felhívást tett közzé, mert a jó idő beköszöntével sok kiránduló érkezik a településre. Azt írta, a falu közkedvelt helyszíneit csoportosan keresik fel a vendégek, ami súlyos egészségügyi kockázattal jár, ezért úgy döntöttek, hogy a település központjában lévő parkolókat ideiglenesen lezárják. – Az itt élők egészségének védelmében kérjük a túrázni vágyókat, hogy vegyék komolyan a járvány elleni védekezést, és sétáljanak lakóhelyükön, annak környékén. Ne sodorják saját magukat és másokat veszélybe. Tartsák be a kijárási korlátozásokat! – olvasható a felhívásban.

Balatonfüred

A település határában civilek tettek közzé figyelmeztető táblát. Ezen arra kérik a településre érkezőket, hogy vegyenek fel maszkot. De jobban örülnének, ha most mindenki inkább otthon maradna.

Lezárták a város frekventált parkolóit, több utcába tilos a behajtás, nem látogatható a Kisfaludy és az Esterházy strand. Az intézkedések április 9. csütörtök déltől, kedd reggel 8 óráig lesznek érvényben.
Lezárták a város 71-es főút alatti összes nagy parkolóját. Nem lehet megállni a Huray utcai-, a Borsos Miklós utcai-, az Esterházy- illetve a Kisfaludy strandi parkolókban illetve a Zákonyi úti mélygarázsban.

Behajtani tilos táblát helyeztek el a Jókai utcában, a Kerek templomtól a Süllő utcáig lesz zárva az út, ugyanez vonatkozik a Táncsics és a Szabadság utcákra is – ezekben az utcákban csak a célforgalom megengedett.

Lezárták a város két nagy strandját is az Esterházy és a Kisfaludy strand a hosszú hétvégén nem látogatható, mint ahogy a Rózsakert sem.

Csopak

Lezárják a strandot és folyamatosan ellenőriznek a rendőrök is.

Paloznak

Egyelőre nem adtak ki az ünnepekre vonatkozó közleményt.

Alsóörs

Lezárják a községi strandot, a Sirály parkolót, a Református templom alatti parkolót, a Somlyó és a Csere-hegyi kilátókat és kérik a vendégeket, hogy ne most látogassák a települést.

Eplény

A turisták által látogatott területek, a 2020. április 10-től április 13-ig, lezárásra kerültek. Az aszfaltos és a füves focipálya, a Kiserdő utcai és a Búzavirág utcai játszótér is lezárva.
Az erdei utak sorompóit a VERGA Zrt. lezárta. A hétvégén a Síaréna sem nyit ki. A település forgalmasabb pontjain figyelemfelhívó táblákat helyeztek ki.

Veszprém

Veszprémben hétfő éjfélig kizárólag az élelmiszerüzletek, drogériák, gyógyszertárak, vegyi árut, tisztítószert árusító üzletek, a vásárcsarnok és az üzemanyag-töltőállomások lehetnek nyitva. A népszerű kirándulóhelyeken – Gulya-domb, Séd-völgy, Benedek-hegy és a parkerdő -, a játszótereken és a kültéri sporteszközöknél megtiltották a tartózkodást, a város sétálóutcáján és több más közterületen csak áthaladni lehet.

Balatonalmádi

A polgármester arra kéri a vendégeket, hogy most ne látogassák a várost. Aki a helyi rendelet ellenére bemegy/használja a tiltott területeket, 10-200 ezer forintig terjedő büntetésre számíthat. Balatonalmádiban péntektől lezárják a Szent Erzsébet ligetet, az Óvári kilátót és környezetét, a főtéri szökőkút előtti részt és parkolót, a Pannónia kulturális központ és a strandok parkolóit, a játszótereket és a kültéri fitneszparkokat. Az üzletekben és a közforgalmú zárt helyeken a maszk viselése kötelező – közölte Kepli Lajos polgármester.

Balatonfűzfő

Lezárták a parkolókat és a játszótereket, a jelenleg a településen tartózkodó vendégeket pedig arra kérték, hogy tartózkodjanak otthon.

Balatonkenese

Jurcsó János, a település polgármestere péntektől lezáratta a Strand téri parkolót a Vadkacsa étteremtől a Sorompó büféig terjedő szakaszon, Nádas csárda előtti parkolót, és a Strand téri büfésorhoz kapcsolódó parkolókat, a város Fő utcai piacát, a Soós-hegyi kilátót, és továbbra is zárva maradnak a strandok, játszóterek és sportparkok, melyeket tilos használni.

Balatonvilágos

Lezárták a játszótereket, a kondiparkokat, a strandokat és a kilátó előtti parkolót is. A jelenleg a településen tartózkodó vendégeket pedig arra kérik, hogy tartózkodjanak.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva