2018.12.11. 05:25
Az ünnepek kovácsolják össze a családot
Hirdetés - A mindennapi rohanás könnyen oda vezethet, hogy az ünnepi alkalmakra nem jut elég időnk és energiánk. Ha tényleg áldozunk a családi eseményekre, azzal sokat teszünk a boldogságunkért.

A közös élmények összehoznak

Az emberek elégedettségét, nyugalmát semmi sem szolgálja annyira, mint a személyes kapcsolatok. Egy buddhista bölcsesség szerint úgy tudunk jó életet biztosítani magunknak, ha jó társaságot keresünk. És az egyik ‘legjobb társaságunk’ csak a család lehet. Ők állnak mindig mögöttünk, és a gyerekeknek is a család idősebb tagjai tanítanak meg szinte mindent.

Ha úgy gondolkozunk, a minél több munka és a vásárlás helyreteszi a lelki békénket, messze járunk az igazságtól. Az élet apró örömeire, mint amilyenek a vidám együttlétek, érdemes odafigyelni. Az pedig már régóta kiderült, hogy azokban a kultúrákban igazán boldogok az emberek, ahol a családi kötelékekre odafigyelnek, és például megülik a közös ünnepeket.

Számos szülinap, névnap és más ünnepelni való esemény van minden famíliában, és nemsokára jön az év legnagyobb és legszebb családi eseménye, a karácsony. Most tehát megtehetjük, hogy jobban odafigyelünk, és szépen üljük meg ezeket az alkalmakat.

Hogy tudunk csodás ünnepet teremteni, amire mindenki még sokáig emlékezni fog? Amit a gyerekek felnőttkorukban is emlegetni fognak?

Gondosan készüljünk

Érdemes idejében elkezdeni a készülődést. Ne próbáljunk mindent az utolsó napokra halasztani, hiszen előfordulhat, hogy besűrűsödnek a tennivalóink. Az online ajándékvásárlás időt spórol meg, de akkor is számoljunk az idővel, ha mondjuk új ünnepi terítőt, plusz étkészletet rendelünk, vagy perszonalizált tortára adunk fel rendelést. Ez utóbbit például ajánlott egy héttel korábban elintézni. Az étterem foglalást szintén időben lépjük meg.

Áldozzunk a személyre szabott ajándékra

Ne filléreskedjünk, amikor családi ünnepről van szó. A kis plusz túlköltést hamar el fogjuk felejteni, viszont a hatalmas meglepetés, vagy a különleges étteremben elköltött vacsora örök élmény marad – nemcsak az ünnepeltnek.

Azok közé tartozunk, akik azért hagynak ki néha egy-egy bulit, vagy azért tartanak ‘minimál’ stílusú névnapot, gyerekbulit, mert aggódnak a pénz miatt?

Akkor egy szabad felhasználású személyi kölcsönnel is megoldhatjuk ezeket a helyzeteket, amelyeket a számunkra legkedvezőbb ütemben fizethetünk vissza, és most kedvező THM-mel vehetünk fel.

Minél többen vagyunk, annál nagyobb az élmény

Ne feledkezzünk meg a távolabb húzódó rokoni szálakról sem. Bátran invitáljuk meg azokat is az ünnepekre, akiket rég láttunk, lehet ez az alkalom karácsony, vagy kerek évforduló. Ne mindig ugyanazzal a pár emberrel üljük körül az asztalt, ‘ismerkedjünk meg’ a családunkkal.

A kapcsolatok ápolása abban is segíthet, hogy ha többen vagyunk, könnyebben összeadhatjuk a pénzt egy komolyabb meglepetésre. A szép ajándékok, és az együtt töltött idő feledhetetlen élményeket fog varázsolni.

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva