2019.02.03. 20:00
Az űrbe is ellátogat majd Süsüke, a sárkánygyerek
Negyven évvel az első rész után visszatér a képernyőre Süsü. Csukás István történetének főszereplője nem az öreg sárkány, hanem gyermeke, Süsüke lesz. A legendás meseíró ezer szállal kötődik Balatonszárszóhoz, a fél életét ott tölti és mesefigurái megelevenednek a róla elnevezett Balaton-parti színházban.

Egy hónappal ezelőtt kezdte el írni Süsüke újabb történetének szinopszisát Csukás István. A nyaranta Balatonszárszón tartózkodó Kossuth-díjas író már el is küldte a mű összegzését a Magyar Televízió munkatársainak, akik nagy örömmel vették a mese folytatását.

– Sokak érdeklődtek Süsü felől, ezért is kezdem el írni az új mesét – fogalmazott Csukás István.Az első rész, amikor negyven évvel ezelőtt megjelent, hatalmas sikert aratott. Először egy 50 perces részt készítettünk, ami olyan jól sikerült, hogy több epizódra is kaptunk megrendelést. A második évadban kis Süsü volt a főszereplő, mert akkoriban sok fiatal írt nekünk levelet és kérték, hogy szülessen gyermeke Süsünek. A mostani harmadik évadhoz viszont nem kellett levél, mert amerre jártam az országban sok gyermeket és gyermeklelkű felnőttet is érdekelt, hogy lesz-e folytatása a történetnek.

Süsükéről szól majd az új évad – folytatta Csukás István. – Az első sorozatnak Süsü a sárkány volt a címe, a másodiknak Süsüke a sárkánygyerek, a harmadiknak pedig Süsüke világot lát. Gyakorlatilag a címében benne is van, hogy miről szólnak majd az epizódok. Ugye az első részben Süsü, sárkányszemmel nézte az emberi világot. A másodikban emberi szemmel láttuk a sárkányföldet, ahová Süsü visszatért és király lett belőle. A harmadik részben pedig gyermekszemmel látjuk majd az egész világot. Nem szeretném elárulni a teljes történetet, de az új évad nemcsak a földön játszódik majd, hanem Süsüke kikalandozik az űrbe is. Ez nagyon fontos, hiszen a gyerekek végtelen kíváncsiságával álmodoznak az űrről és sokan el is szeretnének jutni oda.

A tervek szerint karácsonykor ismerhetik meg az emberek az új történetet – mondta Csukás István. – Tizenhárom részből áll majd az új mese, amit ugyanazzal a technikával készítenek el, mint negyven évvel ezelőtt. Semmiképpen sem akartunk eltérni a hagyománytól és a figuráktól sem, hiszen az emberek ezeket a szereplőket szerették meg. A harmadik évadban is úgy néznek majd ki a szereplők, mint régen, még az is elképzelhető, hogy a ruhájuk is ugyanaz lesz. Mindenképpen hagyományosak akarunk maradni, ezért bábtechnikával készülnek el a részek, hiszen ez a megoldás örök és nem sokat változik. Várhatóan a nyár közepére fejezem be a művet, egy epizód fél órás lesz majd és ha minden jól megy, akkor karácsonykor az M5 csatornán mutatjuk be Süsüke újabb kalandját – tette hozzá Csukás István.

Egy ismert hang is feltűnik majd a mesében, hiszen Süsü hangja csakúgy, mint korábban most is Bodrogi Gyula lesz, aki szívesen vállalta a felkérést.

Forrás: sonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva