Fábos Erika | 2020.08.08. 06:00
Babos Tímeával bárhol találkozhatsz a Balatonnál és nagyon jól mutat bikiniben
Balatonfüreden, Tihanyban és Balatonbogláron bármelyik strandon összefuthatsz Babos Tímeával. A világklasszis magyar teniszező, szabályosan balatonfüggő.

Babos Tímea már kicsi gyerekként is sok időt töltött a Balatonnál, mert a szülei is nagyon szeretik a magyar tengert és Sopronból, gyakran jöttek ide barátokhoz nyaralni a családdal. A nagy fürdések után, a következő meghatározó élmény a tó körül, Timi számára a teniszezés volt. A vidéki teniszélet egyik központja ugyanis Balatonboglár, ahol nagyon szívesen versenyzett mindig, főleg akkor ha a meccsek után a Platánon is csobbanhatott egyet. Ma már felnőttként saját barátokkal jár le a tóhoz, de a családjával is itt pihen nyaranta a legszívesebben. Most szinte minden szabadidejét Balatonozással tölti és ha van jó abban a „kényszerpihenőben”, amit a vírus miatt adódott, ez az egyik…

 

— Mi az első emlék, amit fel tudsz idézni a Balatonnal kapcsolatban?
— Gyerekkoromban elég sok időt töltöttünk el a Balatonon egy kedves családi barátunk nyaralójában, de persze ez még a tenisz előtt volt. Imádtam a vonyarci csúszdát, a hamburgert, a lángost a parton. Az egyik legemlékezetesebb azonban, amikor 4 évesen elindultam egyedül úszni a györöki strandon, Anyukámék pedig eszeveszetten kerestek. Én nem igazán értettem a nagy felhajtást, hiszen én csak pancsolni akartam…

— A legkedvesebb emléked mi, ami ide kötődik?
—Nagyon sok emlékem van, ami kedves a szívemnek. A balatonboglári vidékbajnokságokra mindig nosztalgiával emlékszem, a Platán strand melletti pályákra a mai napig szívesen térek vissza, ahogy azt a strandot is imádom a ma napig. Az utóbbi években legtöbbet azért Füredre járok a barátaimmal és a családommal, ezek a mini vakációk mindig feltöltenek, másként nem is lenne nyár, a nyár.

View this post on Instagram

⚓Na kit vihetek el egy körre???

A post shared by timeababos (@timeababos) on

— Vízparton számodra milyen az ideális időtöltés: aktívan, vagy inkább passzívan szeretsz pihenni?
Mindig is az aktív pihenők közé tartoztam. Az unokaöcséim nagyon szeretik a vizet, így rengeteget bohóckodunk a vízben, labdázunk, vízibicajozunk, de persze a felnőtt társasággal a vitorlázás sem maradhat ki. A balatoni napok alatt az edzést sem hanyagolom, korán reggel futok, szeretem, amikor csendesek az utcák, a part, jó a levegő. Apukámmal biciklit is szoktunk vinni, legutóbb is hajnalban tekertünk. Voltam már kalandparkban, a veszprémi állatkert is kötelező program egy évben egyszer, de a termelői piacokat is imádom! Káptalantótiban a Liliomkertet és a tihanyit is. Amúgy Tihany egyértelműen a kedvenc településem az egész Balatonon. Az utcák hangulata, a kilátás teljesen magával ragad. Éjszakázni ugyan nem szoktam ott, de ha a közelben járok, nem tudom kihagyni.

— És milyen balatoni kedvenceid vannak még?
— Sok mindenből van kedvenc itt, ételből például a halászlé, csakis harcsából, a strandon pedig a klasszikus, sajtos-tejfölös lángos. A balatoni reggeleket is szeretem, szinte a kedvenc napszakom, annyira. Amikor még minden csendes, a levegő friss, a nap már az égen és csodás a kilátás a tóra. A kedvenc strandjaim Füreden és Bogláron vannak, mindegyiket más-más miatt szeretem. Teljesen más hangulat, ráadásul a boglári egy szabadstrand, de mégis mindegyiket szeretem.

— Az aktív pályafutásod során, talán még sosem volt ilyen hosszú pihenőd: mit adott számodra ez az időszak?
Először furcsa volt, hogy nem volt napirendem és hogy nem kellett edzenem. Az első öt hétben ütőt sem fogtam, de persze akkor is sportoltam. Hosszú évek óta először itthon voltam Húsvétkor, a születésnapomon, a szüleim születésnapján, és rengeteg időt tölthettem a Balatonnál. Feltöltődtem, pihentem, de a motivációm megmaradt. Sportoló vagyok, hiányzik a verseny, az adrenalin, de jól esett a pihenő, főleg úgy, hogy tudom, hogy mások is pihentek. Nyilván más lenne a helyzet, ha sérülés miatt lennék kényszerleálláson, de mindenki ugyanabban a cipőben jár most sajnos… A bizonytalanság a nehéz ebben a helyzetben, hiszen sok sportág már újraindult, nálunk, a teniszt körülvevő utazások és a rengeteg náció miatt, még minden nagyon képlékeny.

— Tudod már, hogy mikor versenyzel újra?
— A WTA a napokban indult újra, én viszont még nem álltam volna jó szívvel a pályára, hiszen a szigorítások szükségesek, de a szigorításokat betartva versenyt rendezni szerintem értelmetlen. A US Openen való indulásom kétséges, viszont készülök becsülettel. Ha kell, én készen állok, és szívesen is versenyeznék már újra. Ha a körülmények megfelelőek lesznek, azonnal pályán leszek újra.

Fotók: timeababos/instagram

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva