Fábos Erika | 2020.07.31. 18:14
Bajok vannak a vasúton és az M7-en is. Türelem, a Balaton megvár!
Akármivel indulsz most a Balatonhoz, legyél türelmes! Az M7 Székesfehérvárig szinte alig halad, és ugyanez igaz a vonatokra is mindkét parton.

Frissítés! 18:28

Megindult a vonatforgalom a Balatonszárszó-Balatonszentgyörgy-Keszthely vonalon. Vonatkésések még várhatók az esti órákig. Jelenleg 60-70 percet is késnek a dél-balatoni vonatok. Nem volt áram, de a hibát kijavították!

 

Főszezon van, ráadásul holnap tízezer ember rajtol a Balaton-átúszáson, ezért érthető, hogy ma estig rengeteg ember akar egyszerre lejutni a tóhoz.

Sokan tartanak a Balaton irányába az M7-es autópályán. Érdig tart a dugó Budapesttől és Érd és Martonvásár között is telített sávokon, időnként araszolva halad a forgalom.

Sajnos a dél-balatoni vonalon jelentősen meghosszabbodhat a vonatok menetideje. Balatonszárszó és Balatonszentgyörgy, továbbá Balatonszentgyörgy és Keszthely között nincs áram a felsővezetékben. Jelenleg várakoznak a vonatok. Emiatt van az is, hogy a Nagykanizsáról induló, helybiztosítással közlekedő vonatokra nem lehetséges a helyjegyfoglalás, illetve Nagykanizsán nem lehet sem a pénztárakban, sem a jegykiadó automatáknál jegyet váltani.
Nem kell aggódni emiatt, a menetjegyeket a vonatok fedélzetén is megválthatod!

Az északi parton is baj volt, de már rendeződik lassan a helyzet. Ott is legyél türelmes, mert csak fokozatosan áll helyre a vonatközlekedés és lehetnek fennakadások.
Az okozta a gondot, hogy a Déli pályaudvarról Tapolcára tartó délutáni Kék Hullám sebesvonat mozdonya Fövenyesen meghibásodott. Egy másik mozdonyt kellett küldeni a helyszínre. A Tapolcáról Záhonyba tartó Tekergő gyorsvonat mozdonya ment menteni, amely Zánka-Köveskálig behúzta a vonatot. Az érintett vonatok menetideje ezért több mint egy órával megnőtt és kisebb késéseket is okozott a vonalon.

A MÁV számára mindenesetre nem jól ér véget a július. Reggel tűz selejtezett le egy M41-es dízelmozdonyt Aszófőn. Több egységet is riasztottak, a veszprémi és ajkai tűzoltók is vonultak, a nagy mennyiségű üzemanyag miatt. A gyorsan kiérkező balatonfüredi egységnek köszönhetően, a tüzet sikerült megfékezni, mert nagyon gyorsan megkezdték az oltást és a felhevült mozdony visszahűtését. A motortérben azonban így is jelentős kár keletkezett. Háromnegyed 10-kor fejezték be a közös munkálatokat, a tűz okát még vizsgálják.

Cikkünk frissül!

Fotók forrása: Balatonfüredi Önkormányzati Tűzoltóság Facebook oldala

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva