2019.06.05. 08:49
Balaton és Budapest a szerelmesek kedvenc helyei
Hirdetés - Hazánk szebbnél-szebb tájakkal várja az utazás rajongóit. De vajon mi a helyzet akkor, ha a romantikát sem szeretnénk nélkülözni?

A tavasztól késő őszig terjedő hónapokban sokan kelnek útra, és a párok által rendszerint előnyben részesített helyszínek nagy része a Balatonnál vagy Budapesten találhatóak meg. Nem véletlen, hiszen e két idegenforgalmi régió rengeteg programlehetőséggel várja a szerelmeseket.

Szálláslehetőségek pároknak

A szállásfoglalás az utazásszervezés szerves része, mely kapcsán sokak számára korántsem mindegy, hogy milyen színvonalra esik a választás. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ugyan sokan kedvelik a wellness hoteleket, de az ezeknél nagyobb szabadságot, és gyakran kedvezőbb árakat biztosító Airbnb is nagy népszerűségnek örvend. A fővárosban szép számmal megtalálhatóak olyan búvóhelyek is, melyek akár néhány órás tartózkodás erejéig is ideálisnak bizonyulnak, de egész hétvégére szintén igénybe vehetőek. Érdemes ezekre akár utazás kapcsán is gondolni, hiszen általában jól megközelíthető helyen találhatóak, sőt, maximális diszkréció is társul melléjük.

Diszkrét találkozások, titkos utak

A külső viszonyt fenntartók sokszor nem elégednek meg egy-egy röpke órával, hanem szívesen együtt töltenének több időt is. Ilyenkor akár egy üzleti út álcája mögé bújtatva romantikus program születhet. S hogy mely területek a leginkább népszerűek? A főváros páratlan fekvése, fürdői, látnivalói, természeti környezete miatt gyakori úti cél. A csendesebb kikapcsolódást tervezők inkább teszik le a voksot a Balaton mellett. Siófok a maga nyüzsgésével remek éjszakai programok helyszíne lehet, de akár egy kisebb üdülővárosra is eshet a választás, ahol naphosszat lehet heverészni a parton, és megélni a Balaton kínálta minden pihenési lehetőséget.

Ma már medencés házak is elérhető áron bérelhetőek, így ha a titokban fenntartott viszonyhoz úgy érezzük, exkluzív környezet dukál, ez is elérhető áron megvalósítható. Persze nem kell ahhoz hűtlenség, hogy szenvedélyes, romantikus napokat lehessen a Balaton partján tölteni, de a buvohelybudapest.hu információi szerint sokan kifejezetten azért választják a fővárosban és az ország több nagyvárosában is elérhető búvóhelyeket, mert diszkrét környezetre van szükségük a család elől eltitkolt életük kapcsán.

Romantikus nyaralás a magyar tengernél

Persze ideálisabb helyzetet elképzelni sem lehet, mint amikor a választott partnerrel megélhető a szeretet és a szenvedély is egyszerre. A tapasztalatok szerint az első közös nyaralások helyszínéül is sokan választják a magyar tengert. A klasszikus nyaralóhely tulajdonképpen az ország legtöbb pontjáról elérhető távolságban fekszik, és még az elmúlt években megnövekedett árak ellenére is sokan választják a Balaton szépségét akár hosszabb nyaralás alkalmával is. A fiatalos lendületet és pezsgést szeretők éppen úgy megtalálhatják számításukat partján, mint azok, akik a természet megszállottjai, vagy a vízi sportokat részesítenék előnyben a pihenéssel töltött napok során. A romantikus naplemente és az éjszakai Balaton fényei romantikus körítésként szolgálnak, melyek akár a több éve együtt élőket is képesek hangulatba hozni.

Szállásfoglalás kapcsán érdemes gyorsan döntést hozni, ugyanis a nyári hetekben már rendszerint foglaltak a legjobb hotelek és apartmanok, vagy legalábbis kevés az esély arra, hogy időpont és helyszín tekintetében is minden összejöjjön, ha a legutolsó percre hagyjuk a foglalást.

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva