2019.09.02. 08:04
Balatonföldvári strand: rejtett kamerával filmezett az öltözőben a kukkoló
Idén nyáron már harmadszor bukik le valaki a magyar tenger partján nőket meglesve, kukkolva. Most egy 53 éves férfi.

Július elején Zamárdiban, a gyermektáborban egy férfi zuhanyzó lányokról készített titkon felvételt, a másik incidens Balatonbogláron történt, az egyik panzió zuhanyzójába vágtak lukat, hogy megfigyeljék az ott vendégeskedő két lányt, akik a Balaton Soundra érkeztek.

Most egy középkorú férfit kaptak el a balatonföldvári keleti strandon. Egy éppen öltöző fiatal nő szúrta ki a kamerát, amiről azonnal szólt a strandi alkalmazottaknak, ők pedig értesítették a rendőrséget. A szemtanúk szerint a kabin mellett pihenők arra lettek figyelmesek, hogy valaki az alul nyitott öltözőkabin mellett, egy kockás plédbe bugyolálva rej­tett kamerával filmezte az öltözőfülkét.

Balatonföldvár, Keleti strand Fotó: Krausz Andrea

– Kollégáim egy 53 éves salgótarjáni lakost állítottak elő a Siófoki Rendőrkapitányságra, akit tiltott adatszerzés bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki. A férfi a nyomozás további szakaszában szabadlábon védekezhet – írta meg a Bors az Orbán Zoltán őrnagy, a Somogy megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője által megerősített értesülést, aki a nyomozás érdekei miatt többet nem akart mondani az ügy részleteiről.

Mindenesetre a lefilmezés tiltott adatszerzésnek minősül, amit a büntető törvénykönyv szabályoz: eszerint a kukkoló – aki nem pusztán megfigyelte a nőket, bár önmagába az is lehet zaklató magatartás – egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztést is kaphat, ha a bíróságon bizonyítást nyer, hogy el akarta adni a felvételeket – vagy, ha bűntársai is voltak, akikkel bűnszövetségben működtek.

Olvass tovább a balatoni kukkolókról itt!

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva