likeBalaton.hu | 2020.06.26. 19:00
Balatonfűzfőn nyíltvízi úszósorozat indul profiknak és amatőröknek
Három magyar tájegységen, három szabadtéri víztípusban kerül sor az open water tournament (OWT) elnevezésű versenyre július 11. és augusztus 22. között. Balatonfűzfő az egyik állomás, mutatjuk a részleteket.

A Budapest Urban Games-t is szervező csapat csütörtöki tájékoztatása szerint a sorozatra várnak mindenkit, aki szeret úszni és kipróbálná magát két különböző távon, legyen amatőr, vagy profi. A versenyzőket csodás tájak és még csodásabb vizek várják az első évben, gyönyörködhetnek a balatonfűzfői öbölben, megmérettethetik magukat a gyékényesi búvártóban, végül hajrázhatnak a Körösben, keresztül a szarvasi belvároson.

Világklasszis úszók az eseményen: Risztov Éva és a Verrasztó testvérek is ott lesznek

Az olimpiai bajnok Risztov Éva és a Verrasztó testvérek is az esemény mellé álltak. – Végre a nyíltvízi úszás nem csak a profiknak szól! Több helyszínen kipróbálhatja magát az ember, hogy milyen napsütésben, esőben, vagy akár hullámokkal megküzdeni. Nagyon örülök, hogy ezt a rendezvénysorozatot és egy olyan sportágat népszerűsíthetek, ami az én életemet is döntően meghatározta – nyilatkozott Risztov Éva, aki a Balaton-átúszás női rekordját 2016 óta tartja. A tavalyi eseményről egyébként itt írtunk.

A sorozat minden állomása két különböző távra épül; az amatőrök 2-3000 méteren, a kihívást keresők és hivatásos úszók 7-9000 méteren indulhatnak.

Az időpontok:
Balatonfűzfő – 07.11.
Gyékényes – 08.01.
Szarvas – 08.22.

 

Nyitókép: Pixabay

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva