(szabó) / borsonline.hu | 2020.05.01. 08:00
Balatoni borászatot működtet a Fradi korábbi kapusa
A korábban válogatott futballista Balatonudvari és Vászoly közötti másfél hektárnyi szőlőjében serény tavaszi munka folyik. Hajdu Attila arról is mesélt, hogy mi köti Balatonfüredhez és Vászolyhoz.

Bár közkedveltek Hajdu fővárosi kávézói, a járvány idején azok is konganak az ürességtől.

– A vendéglátóipari egységek ugyan forgalmazhatnak mindenütt, de az egyik kávézót korábban bérbe adtam, a másik pedig azért nem hoz bevételt, mert a környékbeli irodai negyed dolgozói áttértek a home office-ra, így nem járnak hozzánk kikapcsolódni – mondta a borsonline.hu-nak a 49 éves Hajdu, aki 1995-ben a BL-csoportkörben fantasztikus vé­déseivel őrizte a Fradi kapuját.

Az sem kellemes a volt futballista számára, hogy a balatonfüredi, 50-55 vendég fogadására alkalmas szállója, a Fürjes Villa előrendelői közül elsőként a külföldiek táncoltak vissza, majd a hazaiak is, ezért az sincs használatban.
– Üres most a vászolyi Für­jes Vendégházunk is. Reményeim szerint augusztus végén azért majd jönnek a fürdésre, pihenésre vágyó emberek – tette hozzá Attila.

Fotó: borsonline.hu

Egyetlen jó hír számára, hogy legalább a Balatonudvari és Vászoly közötti másfél hektárnyi szőlőjében serény tavaszi munka folyik. A 10-szeres válogatott kapus igen kényes arra, hogy a munkahelyek megszűnésének heteiben a szőlészetében-borászatában dolgozók kenyere ne kerüljön veszélybe, azaz senkit sem kíván elbocsátani. Ugyanez igaz a pesti és füredi alkalmazottaira is.

Fotó: borsonline.hu

– A szőlőbirtokon a járvánnyal kapcsolatos előírásokat szigorúan betartatom. Szerencsére a Fürjes márkanév azért él, mert az 1200 tőke olaszrizling és 700 tőke shiraz terméséből készült 3000 palack boromat kiszállítom a megrendelőimnek. Hétszázat már meg is kaptak – mesélte Hajdu, aki pillanatnyilag a Sport TV-nél sem végezheti szakértői munkáját, így bizton állítható: volt már boldogabb az életében.

 

Nyitókép: borsonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva