Kóré Káró / borsonline.hu | 2021.11.03. 21:00
Balatoni házában hunyt el Oszter Sándor
A Kossuth-díjas színművész élete utolsó perceit hitvesével töltötte balatonrendesi házukban.

Megrázó posztot tett közzé a Facebookon szombat kora hajnalban Failoni Donatella: „Meghalt a férjem szívinfarktusban, vége az életemnek!”.
A gyászhír futótűzként terjedt a művésztársak és a rajongók körében. Sokan emlékeztek Rózsa Sándor, a híres betyár megformálójára és a többi emlékezetes színházi és filmszerepére. Mindannyian együttérzésükről biztosították az özvegyet, aki a férje elvesztése előtti napon még az őszi táj, a hulló falevelek szépségét mutatta meg az ismerőseinek.

73 évesen hunyt el © Bors

Balatonrendesen történt a tragédia

Telefonon értük utol Oszter Sándor hűséges társát. A 42 évi házasság után, a férjét gyászoló feleség megtört hangon szólt a telefonba.

– Sok üzenetet kapok, ami jólesik, hogy mit érzek, arról egyelőre nem szeretnék beszélni, mert fonotsnak érzem, hogy a gyászomat magamban éljem meg.

A férjem éppen lent volt velem a balatoni házunkban, ott lett rosszul. A vállamon halt meg – mondta súlyos gyászában Donatella a Borsnak.

Lányuk, Alexandra szintén a színészi pályát választotta. A közösségi portálon arra kérte a média munkatársait, hogy ne kérjenek tőle interjút, de ugyanott megosztott néhány gondolatot édesapjával kapcsolatban:

– Elment… Kiváló mesterem volt. Tanulj meg fiacskám komédiázni, tanulj meg kacagni, sírni ha kell! Tanulj a rosszhoz is jó képet vágni… mert minden-minden csak komédia…! Hálás vagyok Neki mindenért. Igazán tudott élni! Az Élet színskáláján mindent megmutatott. Tudom, ezután is mindig velem lesz…

Bors © 42 évig élt a feleségével házasságban

Nyertes Zsuzsa ezen héten, pénteken állt volna színpadra Oszter Sándorral a Kassai polgárok című darabban. A színművésznő a Borsnak kifejtette: baráti kapcsolatot ápolt Sándorral, akivel egymás életét is ismerték.

– Örülök neki, hogy feleségével szép korukban újra egymásra találtak, a lányával is helyrejött a kapcsolatuk…

Gyászolnak a balatoni településeken is

Diósjenő és Balatonrendes közössége is ledöbbent a híres színész halálhírén. Előbbin rendezte be Oszter Sándor a vadászkastélyát, utóbbin pedig Donatella töltötte az év egy részét. A házaspár az év egy részében különböző helyeken élt, olykor viccesen meg is jegyezték, hogy talán éppen ennek köszönhetik, hogy frigyüknek csak az egyikük halála vethet véget.

A Bors szombaton Diósjenőn járt, és helyiekkel beszélgetett Sándorról.

– Sok volt az irigye, pedig az eszével és a tehetségével érte el a mások által csak áhított gazdagságot. Én csak a legjobbakat mondhatom a művész úrról, ugyanis volt, hogy az éhezéstől mentett meg minket a gyerekeimmel. Amikor éppen nem volt jövedelmem, ő adott a kúriája körül feladatokat – mondta egy hálás férfi.

A színészlegenda a szomszédjai szerint is egy igen kedves ember volt.

– Rendszeresen kérdezhette, hogy miben segíthet, és ha mondtunk neki valamit, akkor ténylegesen jött azonnal. Neki nem derogált lejönni velem a pincénkbe, hogy az elromlott kazánt kivigyük, amikor be kellett kötni az újat – emlékezett Oszterre József. Felesége, Tünde azt is megemlítette, hogy még a születésnapokon is felköszöntötték egymást.

Sanyival egy helyi kocsmában találkoztunk.

– Sokszor meghívtam kávéra, ő pedig mindig visszahívott. Egyszer megkért, hogy menjek el vele vadászni! Nekem nincs fegyverem, de ő nagyon jól bánt a puskájával! Amikor együtt voltunk, ugyan semmit nem lőtt, mégis jó élmény volt felmászni vele a lesre – árulta el az idősödő férfi.

Lenner István Balatonrendes előző polgármestere volt. Az otthonában éppen nem értük el, a telefonját az édesanyja vette fel.

– Sokat dolgoztam a településünk boltjában, Donatella gyakran vásárolt nálam. A közösségi életből mindketten kivették a részüket, gyakran fel is léptek a rendezvényeinken. Kedves emberekként gondolok rájuk – mondta Márta.

Sokoldalú tehetség
Oszter Sándor a Rózsa Sándor című 12 részes filmsorozattal vált országosan ismertté 1971-ben, mindössze 23 évesen. Ismert filmszerepei: Hajdúk (1974), 80 huszár (1978), Napló gyermekeimnek (1984). Ő játszotta az Argo című film két részében a Tejesembert. 1971-től a Vígszínházba szerződött, majd 1976-tól szabadfoglalkozású volt. 1978–1989 között a Nemzeti Színházban játszott. 1989–1992, ismét az önállóságot választotta, de 1992-ben visszatért Nemzeti Színházhoz. 2008-ban a Békéscsabai Jókai Színház színésze. A Jászai Mari-díjat 1983-ban, a Kossuth-díjat 2013-ban vehette át.

Forrás: borsonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva