likeBalaton.hu | 2023.02.27. 09:00
Balatoni időjárás a február 27-i héten
A balatoni időjárás részletei a február 27-i héten.

Orvosmeteorológia

Fronthatás nem várható. A légköri változások nem befolyásolják számottevő mértékben szervezetünk működését. A hajnali fagy, illetve a párás levegő a krónikus ízületi megbetegedésben szenvedők tüneteit erősítheti, a beteg testrész fájdalma fokozódhat, illetve mozgástere beszűkülhet. Az érintett végtagok ébredés utáni alapos átmozgatása sokat javíthat a tüneteken. A párásság a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek. A párás levegő kifejezetten kedvez a légúti fertőzéssel járó megbetegedések terjedésének, ezért várhatóan megszaporodnak a légúti megbetegedések is. A változóan felhős idő negatív hatással lehet hangulatunkra, közérzetünkre, jellemző lehet a fáradékonyság, levertség.

 

 

Balatoni időjárás hétfőtől péntekig

Hétfő

Erősen felhős marad az ég, de északnyugaton már gyakrabban előbukkanhat a nap. A Tiszántúlon többfelé lehet hózápor, kisebb havazás. Reggel -5, délután +5 fok körüli értékeket mérhetünk.

Kedd

Dél, délnyugat felől gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és délen, délkeleten havas eső is előfordulhat. +5, +6 fok körül valószínű a maximum.

Szerda

Eleinte marad a borongós idő, majd északkelet felől határozottan csökken a felhőzet, egyre több helyen süt ki a nap. Az északkeleti szél megélénkül. 7 és 12 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Csütörtök

Változóan felhős időre van kilátás, csapadék nélkül. 5 és 11 fok között változik a csúcshőmérséklet.

Péntek

Napos és felhős időszakok váltják egymást a nap folyamán. A hőmérséklet reggel -1, napközben +9 fok között alakul.

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: koponyeg.hu
Nyitókép: illusztráció/Shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva