2019.05.22. 07:43
Balatoni ingatlan körkép Siófoktól Keszthelyig
Hirdetés - A Balaton térsége töretlen népszerűségnek örvend az ingatlanvásárlók körében.

Éljünk az ország bármely területén is, kétségkívül vonzónak tűnik a „magyar tenger” partján ébredni, és nem csak a nyaralás heteiben felkeresni annak strandjait, élményfürdőit. A Balaton környékén koncentráltan vannak jelen a szórakozási lehetőségek, frekventált térségnek számít turisztikai szempontból, és ezekkel együtt akár az elhelyezkedés, vállalkozás üzemeltetése is egyszerűbben megoldható lehet. Nem véletlen, hogy a siófoki lakások iránt minden korábbinál többen érdeklődnek, ugyanis ez a város egyértelműen idegenforgalmi központnak számít. Természetesen a Balaton más térsége is kedvelt, így a csendes pihenés szerelmesei éppen úgy megtalálhatják itt számításukat, mint azok, akik a nagyvárosi nyüzsgésben szeretnék mindennapjaikat tölteni.

Siófoki lakások elérhető áron

Ingatlanvásárlás kapcsán sokan azt gondolhatnánk, hogy a Balatonnál még a hagyományos társasházak téglalakásai is messze drágábbak, mint a megyeszékhelyeken elérhetőek. A startlak.hu információi szerint azonban hatvan négyzetméter körüli lakásokat 22-25 millió forint környékén minden további nélkül találhatunk, akár Siófok belvárosában is. Nem csak 60 négyzetméter körüli siófoki lakások érhetőek el ilyen áron, hanem akár 80 négyzetméteresek is.

Luxus a Balaton partján

Természetesen a siófoki ingatlanpiacon luxuslakásokat is szép számmal találhatunk, melyek elsősorban a befektetőket vonzzák. 50 millióért akár az Aranyparton is vásárolhatunk 47 négyzetméteres téglalakást, mely a modern kori igényeknek megfelelően, akár egyéni elképzelések szerint kerül kialakításra. A balatoni panoráma és az új építés miatt jelentősen mélyebben kell tehát a zsebünkbe nyúlni, mint a Balaton más területén megtalálható, hasonló ingatlanok esetében.

Balatonfüred az újépítésű lakások Mekkája

Az építkezések persze nem csak Siófok ingatlanpiacán vannak jelen, hanem a Balaton másik népszerű városában, Balatonfüreden is. Az árak szinte azonosak, így 50 millió környékén a tóra nyíló panorámával, medencével ellátott társasházban foglalhatunk le prémium kategóriás lakást. A luxusról akkor sem kell természetesen lemondanunk, ha családi házban gondolkodunk. Balatonfüreden 120 négyzetméteres luxus ingatlant vásárolhatunk 90 millióért páratlan környezetben, medencével és rendkívül igényes külső-belső kialakítással.

Balatonszárszó, ahol igen magasak az árak

Meglepő, de Balatonszárszón az ingatlanárak messze elrugaszkodnak a környékben tapasztalhatóktól. A startlak.hu hirdetéseiben több olyannal is találkozhatunk, melyek a 40 milliós határ közelében elérhetőek. Ha azonban méret tekintetében kompromisszumot tudunk kötni, akkor időnként találhatunk 23 millióért is 55 négyzetméteres családi házat. Természetesen sok múlik az elhelyezkedésen és az építés évén, ám rendszerint felújított, jó állapotban levő házakat kínálnak a környékben. Nem véletlen, hiszen a Balaton jelentette plusz miatt igencsak elszállhatnak az ingatlanárak.

Keszthelyi ingatlanok megfizethető áron

A Balaton térségéhez képest elérhető árak várják az ingatlanvásárlást tervezőket Keszthelyen. 67 négyzetméteres belvárosi téglalakást már 22 millióért vásárolhatunk, viszont ha frekventált helyen szeretnénk családi házat, mely akár több generáció számára, vagy vállalkozás kialakításához alkalmas lehet, akkor legalább 35 milliós összegben kell gondolkodnunk. A siófoki lakás vásárlása tehát nem az egyetlen opció akkor, ha a Balaton térségében szeretnénk otthont teremteni. Megéri körülnézni az északi és a déli parton is, hiszen könnyen lehet, pár kilométerrel a kiszemelt város mellett már klasszisokkal olcsóbban juthatunk igényes ingatlanhoz.

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva