2018.10.05. 19:18
Balatoni KÖRtúra - hatodik nap
Új és izgalmas kalandra vállalkozik a Kóstolom Csapata: 8 nap alatt körbetekerik a Balatont. Itt a hatodik nap beszámolója.

 

Tegnap Gyukli Krisztiánnál jártunk a birtokon és amellett, hogy csodálatos borokat kóstolhattunk, egy három évig fahordóban érlelt borpárlat is a poharunkba került. Kipróbáltuk az új csömöszölőt és a Solaris ültetvényt is megnéztük.
.
?Borajánló:
Bio Solaris 2016
Kékfrankos Prémium 2017

Közzétette: Kóstolom – 2018. október 3., szerda

Közzétette: Kóstolom – 2018. október 3., szerda

Körbetekertük Badacsonyt Laposa Bencével, jártunk az Istvándy Birtok és Borműhelyben, a Laposa Birtokon és a Hotel Bonvino Wine & Spaban, kóstoltunk borokat Laszlo Szeremleyvel és végül a VáliBor – Váli Péter Borászata Badacsonyörsön szálltunk meg. Másnap áttekertünk Pálffy – Köveskál Pincéhez, majd következett egy ebéd a MI A KŐben, ezután egy Hop On Hop Off busz elvitt minket Hegyestűre. Robi és a busz versenye után feltekertünk a Hertzka birtokra és végül a Dobosi Pincészet és Vendégházban kötöttünk ki éjszakára egy Kéknyelűvel. Megnézitek? Szerintetek Robi vagy a busz nyert?

A Badacsonytól a Nivegy-völgyig

Körbetekertük Badacsonyt Bence Laposaval, jártunk az Istvándy Birtok és Borműhelyben, a Laposa Birtokon és a Hotel Bonvino Wine & Spaban, kóstoltunk borokat Laszlo Szeremleyvel és végül a VáliBor – Váli Péter Borászata Badacsonyörsön szálltunk meg. Másnap áttekertünk Pálffy – Köveskál Pincéhez, majd következett egy ebéd a MI A KŐben, ezután egy Hop On Hop Off busz elvitt minket Hegyestűre. Robi és a busz versenye után feltekertünk a Hertzka birtokra és végül a Dobosi Pincészet és Vendégházban kötöttünk ki éjszakára egy Kéknyelűvel. Megnézitek? Szerintetek Robi vagy a busz nyert?Részletes leírás a túráról:https://www.kostolom.hu/Hir/501/a-badacsony-meselBalatoni KÖR @Kutyabarát.hu ?Hivatalos médiatámogatónk: LikeBalaton.hu.?‍♀️Kerékpárokat a Mali Kerékpár biztosította a túrára. (egy Skorpióval és egy Mambával hasítunk).?Videóinkat Facebookon és a youtobecsatornánkon tudjátok követni: https://www.youtube.com/kostolom-csapat

Közzétette: Kóstolom – 2018. október 3., szerda

A Balatoni-KÖRtúra 6. napján Hajdu Attila vendégházában ébredtünk, és folytattuk túránkat Söptei Robi és Zsolt irányába Csopakra.

6. napon Hajdu Attila vendégházában ébredtünk és folytattuk túránkat Söptei Robi és Zsolt irányába Csopakra. Balatoni…

Közzétette: Kóstolom – 2018. október 4., csütörtök

Kötcse felé eltévedtük, aztán jött a defekt??‍♀️
Gutman Lacinak valaki szóljon, hogy késünk!???

 

Vagy szerencsés csillag alatt születtünk, vagy az ég is látja, hogy nemes a túra célja: a hatodik reggel is ragyogó napsütésre kelünk. A Fürjes Villa reggelizőjében már csatlakozik is hozzánk Hajdu Attila, hogy egy-egy kávé után elinduljunk a Söptei Pincéhez.
Fent fejedelmi reggeli vár: libamáj, csülök, paradicsomos harcsa, háztáji felvágottak – csupa olyan étel, melyet a magyarokon és az angolokon kívül napindítónak egyetlen nemzet sem tudna befogadni. Szerencsére akad borpárlat az emésztéshez, valamint a vezetett pincelátogatással le is járunk néhány kalóriát.

Hajdu Attila után még két kerékpárossal bővül a csapat: A déli partról Tóth Balázs és felesége, Krisztina csatlakoznak hozzánk, hogy együtt tekerjük be Balatonudvariig a dombokat. Ötfős csapatunk vidáman kering a felvidéken, de mielőtt megéhezhetnénk, a Kalóz Sportbisztróban már elénk is terem az ételek tömkelege: gourmet burger, fish and chips, csevapcsicsa bizonyítja, hogy a street food nem feltétlenül olajban tocsogó lángost jelent a Balatonnál sem.

És ha már elindultunk a vászolyi úton, Hajdu Attila megmutatja büszkeségét, a dombok közepén mosolygó vendégházukat. Gyönyörű, letisztult, igényes terek, ízléses berendezés, elképesztő panoráma. A pincében készülő Olaszrizling pedig olyan ígéretes, hogy mi már nagyon várjuk Attila első borait!

Ha másért nem is jönnénk Vászoly felé Balatonudvariból, hát tekerjünk fel azért, hogy megfordulva elállhasson a szavunk. A kék szín ezernyi, csak nők által behatárolható árnyalatában sütkérezik a délutáni napfényben a tó, ráadásul a feltekerés legurulást vonz maga után, így fülig érő szájjal gyűjtjük a lelki pillanatképeket.

És ezt folytathatjuk Tihanyban. A kötelező apátsági panoráma nem maradhat ki (ettől kötelező). Távoli vitorlásokat figyelünk és mosolygunk. Vannak helyek, ahová nem kellenek szavak. Az elmúlt napok alapján tudok mondani vagy ötvenet.

Elkapunk egy délutáni kompot Tihanyrévből, lepakolunk a szállásunkon, majd utcai ruhában indulunk el Pach Gábor, a fenegyerek pálinkakóstolójára. Miután megismerjük a Vissza a jövőbe című filmből lopott pálinkafőző gépezet működési elvét, kóstolgatni kezdjük, hogy mit tud a rézszörnyeteg és mestere.

És mindannyiunk nevében írhatom, hogy soha ilyen intenzív pálinkaélményünk még nem volt. Mintha gyümölcsökbe harapnál: egy illat-, idő-, és térutazás. Előtted az alma, a körte, a málna, gyermek vagy és a bodzabokor alatt játszol, az alföldön szedett, mézédes és egészséges termés között lubickolsz. És hiába a lekóstolt mennyiség – Gábornál „csak” egy-egy centet iszol, azonban a „nem sokat, hanem sokfélét” szlogen alapján működik – nem lesz rosszullét, nincs émelygés, vagy másnap fejfájás. Színtiszta gyümölcsöt iszol, vízen kívül másnak nincs is hozzá köze.

A nagyjából két kilométeres esti séta a szállásunkig hamar eltelik: nem csoda, hiszen ezernyi élmény ért minket ma is. Kezd annyira sok lenni, hogy attól félek, túlcsordul az élményméterünk és már be sem tudjuk fogadni. De azért rajta leszünk.

Oláh Róbert

Hogy mi is az a Balatoni KÖRtúra? Érdekel a többi nap is? Nézd meg itt!

Forrás: kostolom.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva