Fábos Erika | 2019.07.09. 13:18
Balatoni kukkolók: pornó élőben
A pornó tanít kukkolásra – mondja a szexológus annak kapcsán, hogy egy zamárdi ingatlanban is lebukott egy kéjenc, aki titokban lányokat fotózott.

Zuhanyzás közben vette észre múlt héten egy fiatal nő Zamárdiban, a tábor mosdójában, hogy valaki a fürdőszoba ablakából, mobiltelefonnal éppen felvételt készít róla. Azonnal feljelentést tett a Siófoki Rendőrkapitányságon, a nyomozók pedig a széleskörű adatgyűjtésnek köszönhetően másnap a helyszín közelében elfogtak egy 41 éves férfit, akit előállítottak a rendőrkapitányságra – olvasható a police.hu közleményében.

A rendőrök a budapesti lakostól egy mobiltelefont és számítástechnikai eszközöket foglaltak le, majd a beszerzett adatok alapján tiltott adatszerzés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, ahogy mi is megírtuk.
Egy héten belül ez már a második eset, hogy kukkolás miatt tettek feljelentést a Balatonnál. Múlt szerdán egy balatonboglári apartmanházban talált kamerákat két fiatal lány. Arról az esetről itt olvashatod el a korábbi cikkeinket.
A zamárdi zuhanyzóban lebukott férfi amúgy az információink szerint villanyszerelőként dolgozott ott.

Titkos, tilos, izgalmas: ez mind fokozza a vágyat, de törvénytelen is.

Látvány, izgalom – de bűncselekmény
A férfiak számára a látvány az elsődleges szexuális ingerforrás, na meg tilosban járni izgalmas, a szexualitáshoz pedig elengedhetetlen izgalom. Ráadásul a kukkolásban egy másik ősi ösztön, kíváncsiság kielégítése is benne van. Bármennyire is „érthető” azonban, ez akkor is egy perverzitás és rendszerint azért hatalmasodik el, mert nincs ezzel konkuráló, valós szexuális élmény. Sőt, Hevesi Kriszta szexuálpszichológus szerint kukkolni gyerekes dolog és legtöbbször azért alakul ki ez a parafília, mert a kukkolók többsége fél attól, hogy egy valódi aktusban teljesítenie kell. Így a másik tudta és beleegyezése nélkül próbál örömet szerezni magának.
– Ezért az internetes pornó terjedése is felelős. 15-20 évvel ezelőtt még nem okozott ennyi problémát a pornó, mert nem lehetett korlátlanul hozzáférni – mondta Hevesi Kriszta. – Gyerekek legfeljebb titokban, lopva tudtak egy-egy ilyen filmet megnézni. De nemcsak nehezebb volt elérni, a filmek is mások voltak. Ma egyre durvábbak és extrémebbek. Mi emberek ugyanis úgy vagyunk „huzalozva”, hogy a szexualitáshoz kell az izgalom. Ki is mondjuk: szexuális izgalom, tehát nem unalom. A nyerőautomatákat sem nyomkodnánk, ha mindig kiadná a négy cseresznyét. Éppen ezért a készítők, hogy ne legyenek unalmasak a filmek, egyre agresszívebb tartalmakkal rukkolnak elő, az ingerküszöb pedig csak emelkedik. Egy friss kutatás szerint az elmúlt évek 50 legnépszerűbb pornófilmjének, 88 százaléka tartalmazott nyíltan erőszakos jelenetet. Ne felejtsük el, hogy a férfiak számára a látvány az elsődleges ingerforrás, s a filmek olyan vizuális ingerküszöb-emelkedést idéznek elő, hogy 27-28 éves korra a férfiak egy része már képtelenné válik a normális együttlétre.

Hevesi Kriszta szerint a kukkolás legtöbbször nem csínytevés, valamilyen szexualitással kapcsolatos félelem áll a háttérben.

Gyakran valamilyen félelem van a háttérben
A szexuálpszichológus szerint ennek az lesz a következménye, hogy a fiatalok már tizenévesen tele lesznek szorongásokkal. A fiúk leggyakrabban a kiégésből származó potenciaproblémák miatt fordulnak szakemberhez, amilyenek páros helyzetben fordulnak elő velük, már egész fiatalon. Érdemes tudni azt is, hogy a perverziók mögött a legtöbbször valamilyen félelem, szorongás, vagy gyerekkori trauma van.
– A különböző parafíliákra, így a kukkolásra is, éppen a pornó nevel rá – mondta Hevesi Kriszta. – Hiszen a pornó is valahol egy kukkolás. Nem kell részt venni benne, nincs szükség teljesítményre, nem okoz kudarcot és mégis izgalmat és szexuális kielégülést jelent. A kukkolásban mindez ugyanígy benne van, ráadásul ez még tilos is, így még nagyobb az izgalom benne.

Érdemes azonban tudni, hogy mivel beleegyezés nélkül történik, ez a szexuális zaklatás egyik formája, tehát bűncselekmény.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva