Fizetett promóció | 2022.07.21. 14:12
Balatoni nyaralás kicsi gyerekekkel: 10 dolog, amit ne hagyj otthon!

A magyar tenger nem csak a békebeli idők bambis-lángosos generációi számára jelenti a Riviérát: ma is minden korosztályt elvarázsol a változatos programokat kínáló Balaton. Egészen kicsi gyerekekkel is ideális helyszínválasztás a nyári kikapcsolódáshoz, hiszen a sekély vízben pancsolás és a fürdős játékok felhőtlen élményt adhatnak az apróságoknak, ráadásul mindkét parton számos bababarát szálláslehetőség közül mazsolázhatunk.

Az úticél és a kihagyhatatlan családi programok kiválasztása általában a kellemesebb feladatok közé tartozik. Ezután következik a szülőknek sokszor fejfájást okozó nagy kihívás: mi kerüljön a gyerekek bőröndjébe? Hogy spórolhatjuk meg az egész ház becsomagolását? Az alábbi listánk segítségével biztos lehetsz benne, hogy a legfontosabb hozzávalók veletek tartanak egy igazán emlékezetes vakációra!

1. Naptej

Természetesen az egész család biztonságáról gondoskodnunk kell jó minőségű naptej segítségével, de a picik érzékeny bőrét óvjuk magas faktorszámú, kifejezetten az ő igényeiknek kifejlesztett termékekkel. Lehetőleg válasszunk fizikai fényvédőt, hogy elkerüljük a felesleges vegyi anyagokkal való érintkezést! Ügyeljünk rá, hogy rendszeresen kenjük újra a gyerekeket (és magunkat is!), és árnyékban vagy borongósabb időben se áltassuk magunkat: a káros UVA és UVB sugárzás ebben az esetben is veszélyezteti bőrünk egészségét.

2. Napkalap

Vízi pancsolás, önfeledt fürdőjátékok, vagy elmélyült fagyizás közben se feledkezzünk meg róla, hogy a napsugarak nem csak a bőrünknek árthatnak. A napszúrás és az esti rosszullétek elkerülése érdekében legyen a kicsiken is egész nap könnyű, szellős kalap! Így az este is a közös programokról és az aznapi élmények feldolgozásáról szólhat majd!

3. Fürdőruha/úszópelus

Ha biztosan jó minőségű, és megfelelő méretű darabokban szeretnénk tudni a gyerekeket, ne hagyjuk a bazársorra a fürdőruhák vagy az úszópelusok beszerzését! Kerüljenek be ezek is a bőröndbe!

4. Szúnyogriasztó

Ha nem akarjuk, hogy a kellemetlenkedő vérszívók elrontsák a családi nyaralást, vegyük fel velük időben a harcot! Viszont ha a szúnyogok mellett nem szeretnénk minden mást is elpusztítani, részesítsük előnyben a környezetbarátabb termékeket – így nem csak a gyerekek bőrét kímélhetjük meg a viszkető duzzanatoktól, de az egészségükre is odafigyelhetünk.

5. Gyógyszerek

Jobb félni, mint megijedni alapon kísérjen el minket a nyaralásra a családi gyógyszertár utazós változata is. Készüljünk a leggyakrabban felmerülő problémák – láz, nátha, köhögés, hányinger, hasmenés – enyhítésére, és mindenképpen legyen nálunk sebfertőtlenítő és vidám mintás ragtapasz is.

 

Árnyékoló sátor

A fejfedővel hatékonyan védekezhetünk ugyan a napszúrás ellen, de mennyivel kényelmesebb egy nagyobb árnyékot adó strandsátor (is), ami akár egész nap biztosítja a család minden tagjának megsülés-mentes pihenését?

Karúszó/úszógumi

Rendben, napvédelem, fényvédelem, rovarvédelem pipa, végre eljött a játék ideje! Bármilyen sekély vízben is tervezünk tartózkodni, a biztonságos fürdőzés érdekében készüljünk a gyerekek méretének megfelelő karúszóval, úszógumival!

Fürdőjáték

Bár hűs hullámaival a Balaton önmagában is képes elvarázsolni a család legifjabb tagjait, a vízben egy baba fürdőjáték nélkül olyan, mint a büfésori lángos fokhagyma nélkül. Érdemes néhány színes darabot beszereznünk egy játék webáruház kínálatából, hiszen a szállodánk babamedencéjében és az otthoni “strandolások” alkalmával is jó szolgálatot tesznek majd.

Homokozószett

A vízparti nyaralásban a víz gyakran csak a második legizgalmasabb programpont! Hiszen a legjobb, amikor a pancsolás előtt-után nyakig sárosan homokvárat építhetünk vagy sárgolyót gyúrhatunk. Egy-két kedvenc forma, vödör és lapát mindenképpen kapjon helyet a legszükségesebb balatoni vakációs kellékek között!

Fotók: canva.com

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva