2020.01.14. 17:00
Balatoni szállodák pályázhatnak a 20 milliárd forintos támogatásra
Húszmilliárd forintra pályázhatnak a magántulajdonban lévő, minimum 100 szobás szállodák. A Magyar Turisztikai Ügynökség december végén tette közzé felhívását, miszerint a hotelek vissza nem térítendő forrásból újíthatnak, fejleszthetnek. A lehetőség iránt több siófoki szálloda is érdeklődik.

A 300 milliárd forintos Kisfaludy hotelfejlesztési programhoz kapcsolódón közzétett a Magyar Turisztikai Ügynökség egy új pályázati felhívást, miszerint már nem csak új szállodák építésére lehet pályázni, hanem meglévő hotelek felújítására is. A vissza nem térítendő forrásra 2019. december 20. és 2020. március 31. közötti időszakban van lehetőség jelentkezni. A legalább 100 szobával rendelkező hotelek, gyógyhelyi minősítéssel nem rendelkező megyeszékhelyek esetében pedig elég a minimum 70 szoba is. A támogatás mértéke akár 70 százalékos is lehet, a felújításoknak pedig 2024 végére kell elkészülniük. Ötcsillagos hotel viszont nem pályázhat.

A korábban hányatott sorsú CE Pláza Hotelt szállodát 2012 márciusában vette át Tóth Gergely. A siófoki hotelnek 102 szobája van és a jövőben a Magyar Turisztikai Ügynökség pályázatának segítségével folytatnák a fejlesztését. – Szeretnénk bővíteni konferencia termünket, továbbá létrehozni egy szabadtéri wellness részleget, valamint 16 szobát alakítanánk ki – mondta el Tóth Gergely, a CE Pláza Hotel ügyvezető-tulajdonosa. Hozzátette: a mostani pályázat szerinte nagyon jó lehetőség a balatoni hoteleknek.

– Szeretnénk pályázni a közelmúltban megnyíló vissza nem térítendő forrásra, szállodánk a kiírt feltételeknek megfelel – mondta el Pártényi Tünde, a Hotel Magistern igazgatója. Hozzátette: jelenleg 117 szobájuk van, amelyeknek bútorzata megérett a cserére, a pályázati forrásból szeretnék felújítani. – Úgy gondolom ez a közelmúltban megjelent pályázat nagy segítség a balatoni szállodáknak, hiszen a közepes méretűeknek is lehetőségük nyílik arra, hogy modernizáljanak, fejlesszenek – jegyezte meg a szállodaigazgató.

Forrás: Sonline.hu

Nyitókép: Sonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva