Idén először 11 napon át tart majd a program, amelyre országszerte 151 étterem várja fix árú menüsorokkal azokat, akik asztalt foglalnak a rendezvényre.
A vendéglőkbe a program honlapján lehet előzetesen, korlátozott számban jelentkezni.
Balatoni vendéglátóhelyek
A Balaton partján és körzetében a következő helyek vesznek részt az Országos Étterem Héten:
NOON Restaurant & Lounge – LUA Resort (Balatonfüred)
Apátsági Rege Cukrászda (Tihany)
Echo Restaurant & Cafe (Tihany)
Aranypatkó Kisvendéglő (Szigliget)
Bivstro – Bivaly Bistro (Veszprém)
Gusto 13 Bistro & Delicate (Veszprém)
Malomkert Sörház (Veszprém)
Bock Bisztró Balaton (Vonyarcvashegy)
Kistücsök Étterem – Food & Room**** (Balatonszemes)
Lokal47 Étterem és Borbár (Kéthely)
Mester Étterem és Cukrászda (Marcali)
Rekord mennyiségű étterem
A tavaszi rendezvény újdonsága, hogy
több, a Michelin Guide francia étteremkalauz által ajánlott, illetve Bib Gourmand minősítéssel rendelkező étterem is ott lesz a résztvevők között.
Ilyen például az etyeki Rókusfalvy Fogadó, a balatonszemesi Kistücsök, a kéthelyi Lokal47, az egri Macok bisztró, a miskolci Avalon és a Végállomás Bisztró. Az 1997 óta létező Bib Gourmand minősítést azzal a céllal hozta létre a Michelin-kalauz, hogy az éttermeket ár-érték szerint rangsorolják. A Bib Gourmand minősítésű éttermek a mérsékelt árak mellett vezetnek kiváló minőségű konyhát.
Kiváló alapanyagokból
Az Országos Étterem Hét több mint 10 éve várja tavasszal és ősszel azokat, akik megkóstolnák az ország legjobb éttermeinek legfrissebb kínálatát, megismernék konyháikat és a gasztronómiai trendeket. A résztvevő éttermek kifejezetten a rendezvényre állítják össze válogatott alapanyagokra épülő, gondosan megkomponált, gyakran különleges alapanyagokat is tartalmazó, háromfogásos menüsoraikat, amelyeket egyedi, fix áron kínálnak.
A vendéglátóhelyek évek óta három kategóriában mutatkoznak be. Idén
a top kategóriában 6 ezer, a prémium kategóriában 8 ezer forinttól, az exkluzív besorolású éttermekben pedig 10 ezer forinttól kínálják a menüsorokat
szervizdíjjal együtt.
Amennyiben valaki az adott étterem még szélesebb választékát szeretné megismerni, azt egy szintén az eseményre szabott, kedvező kiegészítő felár ellenében teheti meg.
Nyitókép: Illusztráció/Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu