2019.10.27. 18:31
Belerohant egy vegyesboltba a hatalmas hajó, mely mostantól újra a Balatonon szolgál
Elszabadult egy közel kétszáz személyes, 85 tonnás, 40 méter hosszú személyszállító hajó, majd áttért a szembesávba, és belerohant egy vegyesboltba. Ez 16 éve történt, amikor a Balatonra akarták szállítani.

A felújítás után vízre bocsájtották az eredetileg Gulak Artyemovszkij néven ukrajnából vásárolt, majd később Szántód ra keresztelt hajót pénteken Siófoknál – adta hírül a Balatoni Hajózási Zrt. Az eseményről egy látványos videót is feltöltöttek a közösségi oldalukra.

Kedves Szántód! Üdv újra a vízen! ⚓?

Közzétette: Balatoni Hajózási Zrt. – 2019. október 25., péntek

A hajót a Balatoni Hajózási Zrt. vásárolta egy ukrán cégtől, s a Dnyeperen, majd a Dunán úsztatva a dunaújvárosi kikötőből szállították volna tovább közúton Siófokra – mondta 2003-ban az MTI-nek Kustra József, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője. A szállítók vasárnap este megálltak, és lecsatolták a trélert a 61-as számú főúton, Tolnanémediben, mert tankolni szándékoztak a vontató járművel. A szerelvényt azonban rosszul rögzítették, s a tréler – rajta a hajóval – az enyhe lejtőn megindulva áttért a másik forgalmi sávba, majd egy faházban üzemelő vegyesboltba rohant.

 

Nyitókép: BAHART

Forrás: MTI, Bahart FB

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva