2018.10.01. 18:00
Bezár a Déli pályaudvar
Karbantartás miatt nem indulnak és érkeznek vonatok ide.

Október 4-től 17-én éjfélig ideiglenesen bezár a Budapest-Déli pályaudvar. A két hét alatt olyan karbantartási munkákra kerül sor a vágányokon, a váltókon, a forgalmat irányító biztosítóberendezésen, a felsővezeték-hálózaton, az alagút rézsűjén, a támfalakon, a peronokon, amelyeket a vonatforgalom fenntartása mellett nem lehet elvégezni.

A szerelési munkákkal jelentős mértékben javítják a Déli pályaudvar szolgáltatásainak színvonalát és a vonatok menetrendszerű közlekedését. A munkálatok idején, a Déliben szünetel a vonatközlekedés, emiatt módosul az érintett vasútvonalak menetrendje.

A Déli pályaudvar teljes lezárására során olyan halaszthatatlan karbantartási munkákra kerül sor a vágányokon, a váltókon, a forgalmat irányító biztosítóberendezésen, a felsővezeték-hálózaton, az alagút rézsűjén, a támfalakon, a peronokon, amelyeket csak a vonatforgalom teljes szüneteltetésekor lehet elvégezni, amikor a pályaudvar infrastruktúrája szabadon hozzáférhető, a karbantartás az utasok számára nem jelent veszélyforrást, továbbá a rendelkezésre álló költségkeretet is hatékonyan lehet felhasználni.
A több mint száz szakember közreműködésével és számos munkagép, vasútüzemi és közúti jármű igénybevételével zajló szerelési munkák eredményeként a Déli pályaudvaron javul a különböző berendezések működése, jelentősen csökken a meghibásodások száma. A vasúti pályán végzett munkáknak köszönhetően megelőzhető lesz a sebességkorlátozások bevezetése, csökkenni fog a menetrend szerinti közlekedést akadályozó műszaki üzemzavarok száma.

az alagút kelenföldi kijáratánál 2015-ben bekövetkezett rézsűcsúszás végleges helyreállítása,
a Győri út és a Kuny Domonkos utca melletti támfalak megerősítése,
felsővezetéki hálózat teljes körű átvizsgálása és karbantartása,
magasfeszültségű energiaellátás és térvilágítás karbantartása,
biztosítóberendezés karbantartása,
kitérő- (váltó) és síncserék, betonaljak javítása, kitérők alkatrészeinek cseréje,
vágány- és kitérőszabályozás,
az első vágány alatti közműalagút szigetelésének helyreállítása,
peronok aszfaltburkolatának javítása, helyenkénti újraaszfaltozása.

Forrás: MÁV

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva