2018.08.10. 12:44
Bezzeg régen sokkal jobb volt?
A korabeli felvételek alapján, a balatoni árak miatt már évtizedekkel korábban is sokan panaszkodtak, nem is beszélve a kiszolgálás minőségéről.

Az alábbi videóban például a siófoki éttermeken élcelődnek. Nem sokan engedhették meg maguknak akkoriban, hogy minden nap étteremben egyenek. Viszont nagy divat volt a rántott csirke, amit otthon megsütöttek, majd a parton jóízűen elfogyasztották.


Sokan nyaraltak SZOT (Szakszervezetek Országos Tanácsa) beutalóval a Balaton partján, vagy vállalati üdülőkben. Ez utóbbival 6 forintra jött ki egy éjszaka. Ám a nyaralók még így is vittek magukkal egy kis hazait, felvágottat, sonkát, szalonnát. Ha valaki nem jutott beutalóhoz, annak mélyebben a zsebébe kellett nyúlnia, például egy veszprémi szállodában 260 forintot is elkértek egyetlen éjszakáért.

A Balatonban rejlő üzleti lehetőségeket már 1970-re felismerték a nyaralók tulajdonosai és sokan kiadták az ingatlanokat. Valaki már direkt úgy építette a házát, hogy több vendégre tervezett, ami nyilván nem tetszett mindenkinek. Nem válhat a Balaton a munkanélküli jogtalan jövedelmet szerzők eldorádójává – hangzik el az alábbi videóban.

Összeállította: Fenyő Zsuzsa

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva