Marosi Gábor / sonline.hu | 2021.11.15. 08:00
Biciklivel is érkezhetsz a vörsi betlehemhez
Ha elég bátor vagy, a hűvösebb időben a felújított kerékpárúton is eljuthatsz a Balaton közeli településre, ahol Európa legnagyobb beltéri betleheme is vár rád.

Felújították a Vörs és a főnyedi vasúti híd közötti kerékpárutat. A csaknem három kilométeres szakaszt nemrég adták át.

Farkas Dezső a település alpolgármestere elmondta, nemcsak az út, hanem a Marót-völgyi csatorna felett átívelő kerékpáros híd is megújult.
– Az átjárót már két éve nem tudták használni a bringások, annyira rossz állapotú volt. A településen egy kerékpáros pavilont is felavattunk a templom mellett található térkővel borított közösségi téren, ahol fröccsterasz és mosdó is várja turistákat. A pavilont, ami bringás megálló pontként működik majd, azért állítottuk fel, hogy a hozzánk látogató kerékpárosok fedett helyen tudjanak megpihenni.

Évről évre fejlődik a település
Fotó: Krausz Andrea

A kerékpáros fejlesztések elsősorban a szabadidős tevékenységet szolgálják. A falu hét kilométerre fekszik a Balaton partjától, ezért azt várjuk, hogy jó időben sokan kerékpároznak majd el hozzánk. Számításaink szerint azzal, hogy minőségi úton tekerhetnek a bringások, többszörösére emelkedhet a turistaforgalom.

Hamarosan kerékpáros és zarándokszállás is várja majd a turistákat Vörsön. A beruházás már majdnem teljesen elkészült, egyelőre viszont még nem lehet szobát foglalni.

 

Olvass el mindent a vörsi betlehemről!

Nyitókép: freepik
Forrás: sonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva