Nagy Zsolt / csupasport.hu | 2020.07.29. 15:00
Biztonságban túrázás közben is - ha megsérülnél, akkor is segítenek az appok
Ha egyedül járjuk az erdőt, hasznos lehet hozzátartozóinkat tájékoztatni, merre is járunk pontosan. Erre több telefonos alkalmazás kínál megoldást, most kettőt mutatunk be.

Sokan vannak, akik egyedül járják az erdőt. Amikor nincsen kedvük időpontot egyeztetni valakivel, amikor csak ki akarnak ugrani kicsit kiszellőztetni a fejüket, vagy egyszerűen egy szimpatikus útvonalat szeretnének végigjárni a saját tempójukban. A navigációt rengeteg módon támogathatjuk, nyomtatott itiner, papír alapú térkép, iránytű vagy telefonos alkalmazás mind-mind segít benne, hogy ne térjünk le a helyes útról, és azon az útvonalon maradjunk, ahol kell.

De mi a helyzet, ha bármilyen okból – például kibicsakló boka – bajba kerülünk, és hogy a segítség ránk találjon, meg kellene mondanunk, pontosan hol is vagyunk?

Ekkor kerülnek képbe azok a telefonos appok, amelyek GPS-koordináták alapján meghatározzák a helyzetünket, és elküldik azokat az általunk megjelölt személynek. Az alkalmazások boltjában több ilyet találhatunk, ezúttal kettőt mutatunk be – írja a csupasport.hu.

Kihagyhatatlan, bakancslistás kirándulások a Balatonnál – nézd meg a legjobb túrázós helyeket itt!

1. bSafe

Fotó: csupasport.hu

Ingyenes alkalmazás, Android és iOS okostelefonokra is elérhető. Beépített vészjelzővel rendelkezik, amelyet megnyomva értesíthetünk minden embert, akit egy előre összeállított listára felvettünk. Elküldhetjük nekik tartózkodási helyünk GPS-koordinátáit, valamint videós közvetítést adhatunk arról, hogy éppen merre járunk – a térség ismerőinek ez még inkább segíthet beazonosítani, hol vagyunk.

2. Trusted Contracts

Fotó: csupasport.hu

A bSafe alkalmazáshoz hasonlóan Androidra és iOS-re is elérhető, valamint ez az app is lehetőséget ad rá, hogy GPS-koordinátánkat megosszuk egy előre beállított kontaktlistával. Amivel többet tud, hogy ezek az emberek maguktól is lekérhetik tartózkodási helyünket, legalábbis egy erre irányuló kérést küldhetnek nekünk, amelyet elfogadhatunk vagy elutasíthatunk. Ha nem válaszolunk, utolsó helyzetünk koordinátáit kapják meg a kontaktlistán szereplők. Az alkalmazás együtt működik a Google Maps alkalmazással, így városban is használhatjuk – ekkor négyzetcentiméterre pontosan megmutatja, hol vagyunk.

Válogass a likeBalaton.hu programjai között a szervezett túrákból is!

Nyitókép: Shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva