Gulyás J. Attila / magyarnemzet.hu | 2021.03.06. 08:00
Biztonságos lesz a balatoni kempingezés
A hetvenedik szezonját kezdi áprilisban a Balatontourist. Csillagtetős szálláshelyei, üdülő és mobil házak valamint sátorhelyek várják a vendégeket.

Gyorsan és rugalmasan igyekeztek alkalmazkodni a koronavírus-járvány miatt megváltozott körülményekhez, és biztonságos nyaralást biztosítottak 2020-ban is a balatoni kempingezés nyugalmát, szabadságát kereső utazóknak – jelezte a Magyar Nemzetnek a magyar tengernél hat kempinget üzemeltető, idén hetvenéves Balatontourist Kft.

Kiemelték: vendégeiknek nincs okuk az aggodalomra, mert a járványhelyzettől függően módosíthatják a szállásfoglalásukat, vagy a befizetett előleget teljes egészében visszakaphatják.

– Komoly erőfeszítéseket tettünk tavaly, hogy megismertessük az új belföldi és külföldi vendégeinkkel a kempingezést, mint az egyik legbiztonságosabb nyaralási formát. Gyorsan és rugalmasan igyekeztünk alkalmazkodni a koronavírus-járvány miatt megváltozott körülményekhez.

A határon ­túliak távolmaradása arra késztetett bennünket, hogy a korábbinál minél több hazai utazónak tegyük vonzóvá a kempingezést, a marketingmunkában pedig kapjon nagyobb hangsúlyt, hogy mindent megteszünk szálláshelyeink biztonságos üzemeltetéséért – közölte a Balaton­tourist Kft. marketingvezetője, Vadászné Székely Orsolya.

Több generáció tagjainak közös kikapcsolódására is alkalmasak a megújult pihenők
Fotó: Balatontourist

A legfontosabb a biztonság

Az utazási korlátozások miatt a külföldi turisták 2019-hez képest 58 százalékkal voltak kevesebben az előző évben a vendégéjszakák száma alapján, a magyar vendégek aránya viszont emelkedett.

– Ebben nagy szerepe volt a Magyar Turisztikai Ügynökség belföldi desztinációkat népszerűsítő kampányának is – jegyezte meg a marketingvezető. – A múlt évben elsősorban Ausztriá­ból, Csehországból, Lengyelországból és Németországból érkeztek kempingezők, ugyanakkor a korábbi két nagy küldőország, Hollandia és Dánia turistái a 2019. évi vendégéjszakáknak csak egyötödét töltötték nálunk – ismertette, hozzátéve, hogy ezzel párhuzamosan emelkedett a hazai utazók száma a kempingekben.

A múlt szezonban több intézkedést tettek a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozására. Például szigorították a takarítási előírásokat, plexifalakat helyeztek el a recepciós pultoknál, emellett kézfertőtlenítő automatákat is kihelyeztek, és padlójelzéseket festettek fel a forgalmas helyeken.
A fertőtlenítési munkákhoz vásároltak egy ózongenerátort is, emellett Covid-kézikönyvvel támogatják a biztonságos vendégfogadást.

Mobil házakban is lakhatnak a kempingek vendégei Fotó: Magyar Nemzet

– A járványos időszakban a kempingezést tartjuk a szabadság, a nyaralás egyik legbiztonságosabb formájának.

Áprilisban indul a hetvenedik szezon

Kempingjeinkben a vendégek egymástól elszeparált parcellákon, önálló üdülő- és mobil házakban tölthetik el a szabadidejüket, ezek között szabadtéri utakon közlekednek, illetve mindenütt, a közösségi területeken is tágas terek biztosítják a távolságtartást. Folyamatos a vizesblokkok szellőztetése is – sorolta a Covid–19 miatt bevezetett védelmi intézkedéseket a marketingvezető.

Legalább ilyen szintű felkészültségre, biztonságos nyaralási körülményekre számíthatnak a ­2021-es kempingszezon vendégei is.
– Már zajlik az előértékesítés a Balatontourist egységeiben, az eddigi adatok arra utalnak, hogy ebben az évben sem csökken az érdeklődés a balatoni kempingezés lehetőségei iránt.

Amennyiben a járványügyi helyzet lehetővé teszi, a tervek szerint április második felében megtörténhetnek a kempingnyitások, és elindulhat a Balatontourist hetvenedik szezonja.

Ha a veszélyhelyzeti korlátozások a tervezett áprilisi nyitáskor még érvényben lesznek, természetesen a Balatontourist kempingjei igazodnak ehhez, és egy későbbi időpontban nyitnak majd ki.

– Leendő vendégeinknek nincs okuk aggodalomra a már megtörtént foglalásaik miatt, az esetleges átütemezések ügyében mindenkit megkeresünk majd, és ha akkor úgy döntenek, kérhetik a szállásrendelésre befizetett előleg teljes visszafizetését.

A kempingekben állatokat is nyaraltathat a család Fotó: Magyar Nemzet

Vadászné Székely Orsolya kitért arra is, hogy a 70. évfordulót a patinás üdülési vállalatnál több akcióval és meglepetésekkel, a vendégekkel együtt kívánják megünnepelni.

Az ország legnagyobb vízparti kempingláncát üzemeltető Balatontourist Kft. füredi, szemesi, balatonakali, révfülöpi, balatonfenyvesi és zalakarosi egységeiben 2021-ben összesen 2100 kempinghely, 225 üdülő- és 174 mobil ház mellett bérelhető lakókocsik és berendezett, komfortos sátrak várják a vendégeket.

Forrás: magyarnemzet.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva