veol.hu/Horváth Gábor | 2020.06.21. 14:00
Bódis Tamás rekordot döntött a Privát Ultrabalatonon
Tizenkilenc óra alatt futotta körbe a Balatont, és ezzel újabb pályacsúcs született a Privát Ultrabalaton (PUB) elnevezésű futómegmérettetésen. A tavalyi Spartathlon-győztes Bódis Tamás szenzációs idővel teljesítette a 221 kilométeres távot.

Takács Krisztián és Csécsei Zoltán után Bódis Tamás állt rajthoz Balatonfüreden a Privát Ultrabalaton elnevezésű egyéni futóversenyen.

A májusban elmaradt Ultrabalaton helyettesítésére életre hívott megmérettetésen az ultrafutók egyénileg vágnak neki a 221 kilométeres tókerülésnek. Az ország legjobbjai jelentkeztek a kihívásra, amely egész évben tart, sőt jövőre is folytatódik, a szervezők 2021-es időpontokat is kihirdettek a teljesítésre.

Az első induló, május közepén, Takács Krisztián volt, majd a hónap végén Csécsei Zoltán következett. Előbbi 29 óra és 53 perc alatt futotta körbe a Balatont, utóbbinak pedig csak 19 óra és 25 percre volt szüksége hozzá. Itt meg kell jegyezni, hogy Takács Krisztián segítő nélkül futott, és elsősorban a teljesítés számított neki, míg Csécsei céljai egészen mások voltak, az ország egyik legjobb „ultrása” PUB-pályacsúcsot szeretett volna beállítani. Nos, ez sikerült is, de a rekord nem sokáig állt fent, mert Bódis Tamás hétvégén 19 óra 9 percre módosította azt.

Ultrabalaton 2019 (Fotó: Balogh Ákos/Napló)

A tavalyi Spartathlon győztese, aki épp Csécsei Zoltán előtt ért célba a híresen kemény görögországi megmérettetésen, hatalmasat futott, teljesítményének értékét növeli, hogy az időjárás nem igazán fogadta kegyeibe, komoly hőségben kellett megkerülnie a Balatont.

Bódis Tamás a futást követően elmondta, több holtpontja is akadt, főleg az utolsó néhány kilométer ment nagyon nehezen, de végül sikerült úrrá lennie a nehéz szakaszokon. Megköszönte a segítők munkáját és a szurkolást, ami nagyon jól esett neki, útközben sok tapsot és biztatást kapott, de online is rengetegen figyelemmel követték teljesítményét.

A Privát Ultrabalaton következő indulója Solomampianina Gilot lesz, a madagaszkári származású sportember június 27-én áll rajthoz.

Az idei Ultrabalatont a koronavírus-járvány miatt elhalasztották, október 1-4. között rendezik meg, a verseny központja Balatonfüred lesz. A népszerű viadalon egyéniben és váltóban, futva vagy kerékpárral lehet részt venni, tavaly több mint 13 ezren tették ezt.

Forrás: Veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva