R.E.B. / csupasport.hu | 2020.05.13. 14:00
Bogárdi Szilvia: Az UB a szívem csücske
A korábbi győztes a koronavírus-járvány okozta helyzetben alaposan visszavett a tempóból – edzésterv nélkül, élvezetből fut, de örömmel vállalta, hogy a csupasport.hu virtuális sztárváltójának tagja lesz.

Bogárdi Szilvia első szóra, lelkesen mondott igent a megkeresésre, hogy legyen tagja a csupasport.hu sztárváltójának az NN Ultrabalaton-Nemzeti Sport virtuális futáson.

– Még szép! Klassz, hogy másokkal együtt csinálunk valamit, az Ultrabalaton egyébként is a szívem csücske. Futottam még a kétnapos verzióban, csapattal, majd párban és egyéniben is. A két évvel ezelőtti verseny a hab a tortán, a sosem felejtem-kategória. Idén a párom, a szintén futó Jakabházy Miklós egyéniben akart indulni, én pedig kerékpárral kísértem volna. Ha szabad, ebben a virtuális váltóban együtt teljesítjük a távot. Ez az időszak nem a rekorddöntögetés ideje, de jó lesz ilyen módon emlékezni az Ultrabalatonra. Ráadásul milyen klassz poén a staféta, indulok, amikor jön egy telefon. – jegyezte meg a 2018-as esemény női győztese.

A felkérés némi versenyhangulatot csempészett Bogárdi mindennapjaiba, amelyek egyáltalán nem a nyomás, a teher, a kényszer jegyében telnek. Az ultrafutót már tavaly ősszel bokasérülés kínozta, amely rányomta a bélyegét a 24 órás világbajnokságon nyújtott teljesítményére. Többféle gyógymóddal próbálkozott, miközben az edzettségből sem akart veszíteni, ám az egy lépés előre, kettő hátra módszer nem volt tartható. Végül a pihentetés segített. Januárban érezhetően javult az állapota, így óvatosan tervezve márciusban lisszaboni félmaratoni, majd csehországi 100 kilométeres verseny következett volna. Csakhogy ezeket lefújták a koronavírus-járvány miatt, Bogárdi pedig önkéntes karanténba vonult: otthonában, Vértesszőlősön távmunkában dolgozik.

Fotó: csupasport.hu

– A tavaszra tervezett bostoni és londoni maratonit is elhalasztották, ezzel lett volna meg a hat csillagom. Ugyanakkor már lefújták a száz kilométeres vébét, a huszonnégy órás Európa-bajnokságot, aztán eltolták a berlini maratonit. Utóbbin nem akartam indulni, de jelzi, minden képlékeny, szóval részemről elengedtem az évet. A karantén arra is jó, hogy kicsit lelassítsam az életemet, és ne érezzem magamat űzött vadnak. Eddig nem tűnt fel, de ahogy itthon vagyok, rájöttem, belefáradtam a munka, edzés, egyéb feladatok jelentette feszített ütembe – folytatta a futó.

Megbeszélte trénerével, hogy „parkolópályára” teszi magát, azaz nyomás és konkrét edzésterv nélkül, élvezetből fut. Ha kedve tartja, megáll, és fotózza az állatokat, máskor otthon kertészkedik, ami kellően megerőltető tud lenni.

Olvastad? A riói olimpikon, Csere Gáspár sem hezitált, hogy csatlakozzon-e az NN Ultrabalaton-Nemzeti Sport virtuális futásához, így aztán életében először indult a tókerülő viadalon.

– Nem is tekintek a jövőbe, csak megdolgoztatom magamat, így teremtem meg az egyensúlyt az életemben. A párom sokszor fut erdőben, tökéletesen ismeri a környéket. Együtt futunk, felhívja a figyelmemet mindenre, sokszor látunk állatokat, őzet, vaddisznót vagy szarvast. Nem mondom, hogy rossz. Nagyon élvezem. Egyébként ha motivációra van szükségem, az UB-pólómat szoktam felvenni – folytatta Bogárdi Szilvia.

Az Ultrabalaton 2018-as győztese hisz benne, hogy mindenki tanul a járványhelyzetből, és rájön, mi igazán fontos az életben.

 

Nyitókép: csupasport.hu

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva