Góz Lilla/sonline.hu | 2022.12.04. 18:00
Bogláron és Lellén is lehet már korcsolyázni
Megnyitott szombaton a jégpálya Balatonbogláron. Az érdeklődők találkozhattak a Mikulással, Süsüvel, a sárkánnyal, a hokis gyerekek bemutatót tartottak és a fővárosból érkező műkorcsolyázók is bemutatkoztak. 
A pályát üzemeltető Vécsei Mihály elmondta: idén újdonságként kéthetente kézműves programot is szerveznek a pálya mellett. Első alkalommal, szombaton mikulásokat készítettek a gyerekek.

Fotó: Németh Levente/sonline.hu

 


Bárki nézheti élőben, hogy mi történik épp a jégpályán.

 

A jégpálya mellett üzemelő Boglárka Bisztró területén üzemel a korcsolyakölcsönző, ahol 27-es mérettől egészen a 47-esig mindenféle méret megtalálható, így bárki korcsolyát húzhat és kipróbálhatja magát a jeges sportban.

Vécsei Mihály
Fotó: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

 

Természetesen lehetőség nyílik korcsolyaélezére és korcsolyaoktatásra is. A nyitó napon forró almalé mellett forralt borral és lángosgolyókkal is várták az érdeklődőket. Többféle programot is terveznek, lesz jeges limbóverseny, és szilveszteri bulit is szerveznek. Edzéseket is tartanak, a Balatoni Bocsok jégkorongcsapata vasárnaptól már hazai pályán gyakorolhat az U8-as és az U10-es korosztályban.

Lellén is megnyitott a jégpálya

Szombaton kezdődött az adventi vásár Balatonlellén a BL Yacht Clubban, ahol a déli téli Balaton első jégpályája is található. Gyorsan felkerültek a korcsolyák a lábakra szombaton Balatonlellén. Mindenki a műjégpályát szerette volna kipróbálni.

— Budapestről jöttünk, már nem először vagyunk itt, a család apraja-nagyon nagyon élvezi a téli kikapcsolódást — mondta el Kovács Ferenc, aki két gyermekével és feleségével korcsolyázott. A műjégpályát 2016-ban nyitották meg először, elsőként a Balaton régióban. A helyi lakosok lakcímkártyával ingyenesen használhatják. A vízre épített szaunába is sokan melegedtek a hétvégén.

A BL Yacht Clubban ki lehetett volna tenni a megtelt táblát szombaton. A GasztroPikniken nyolc balatoni étterem és két cukrászda kínálta különleges finomságait. Népszerű volt az óriás velős pirítós és a sütőtökös rizottóval tálalt mangalicaszűz is. Hozzá pedig helyi újborokat, pálinkákat és pezsgőket is lehetett kóstolni. A legkisebbeket kézműves foglalkozásokkal és gyerekjátékokkal várták. Közel harminc kézműves árus kínálta szebbnél szebb portékáit.

Tóth Balázs, a BL YachtClub vezetője elmondta: Balatonlellén több mint tíz éve dolgoznak azért, hogy a Balaton egy egész évben lüktető turisztikai desztináció legyen. Idegenforgalmi adóbevételük hatvan százalékát a főszezonon kívül termelik ki. Idén is nemes célja gyűjtöttek a fesztiválon.

— A GasztroPikniken minden eladott adag étel árának egy része egy helyi kötődésű, ritka születési rendellenességgel született, kétéves kisfiú megsegítésére megy, a VII. Mikulás Regatta nevezési díjának egy része a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának Rupert nevű mentőhajójának felújítási alapjába kerül — sorolta a főszervező. A rendezvényen csokoládéval is lehetett fizetni, amit Füred Kapitány segítségével a Mikulásgyárnak juttatnak el.

Tóth Balázs
Fotó: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

Gombamód nőnek a jégpályák a tó körül

Dacára az elszabaduló energiaáraknak, ezen a télen sem maradunk csúszkálási lehetőség nélkül a Balatonnál. Öt korcsolyapálya üzemel jelenleg a tónál, az első két fecske a boglári és a lellei, de jövő héten sorra nyílnak a pályák az északi parton is.

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!:


 

Forrás: sonline.hu
Nyitókép: Németh Levente/sonline.hu

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva