2019.09.14. 06:00
Bogláron szombaton kezdődik az őszi szezon
Motorok, gőzcsónakok, traktorok , finom falatok és retro zenék várják a Balaton Csavargőzös Műemlékhajó környékén az érdeklődőket szombaton Balatonbogláron.

Színes programokkal várják a hajózás és a gasztronómia kedvelőit szombaton, a Balaton Csavargőzös Műemlékhajó ősznyitó rendezvényén, Balatonbogláron. A csavargőzös 1873 óta szolgált a Balatonon és a Dunán, Magyarországon és Ausztriában. Hajtotta gőzgép és dízel motor. Sok tulajdonos üzemeltette számos szolgálati területen. 2012-ben Műemlék Hajó lett Balatonbogláron, most a balatoni gőzhajózást ismerteti meg az idelátogató vendégekkel.

Az egész napos program keretében most mindent meg lehet tudni erről a különleges járműről és nemcsak erről, hiszen még sokféle különleges gép megtartják a VI. Gőzcsónak találkozót, valamint a Révfülöpi RC modellhajósok találkozóját. Emellett az érdeklődők megtekinthetik a Csongor és Tünde szabadtéri youngtimer dízelmotor kiállítást, a Magyar Gép És Dutra Múzeum veterán Dutra bemutatóját, de lesz íjászat gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, valamint elektromos kerékpár bemutató is.

Déltől nyitja meg kapuit a Csavargőzös Bormóló is a gasztronómia iránt érdeklődőknek. A Balatoni Hajózási Zrt. is csatlakozott az őszinyitóhoz, a boglári BAHART kikötőből, reggel sétahajó indul, ahonnan meg lehet nézni a BAHART Regatta vitorlásverseny rajtját is a vízről, de folyamatosan közlekednek a menetrendi járatok is. Este Retro Party-val és a 90-es évek slágereivel várják az érdeklődőket.

Bogláron program-dömping lesz ezen a hétvégén. Most rendezik meg a Balaton Piknik 2019 fesztivált is. A fellépőkről itt olvashatsz bővebben.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva