2018.07.31. 09:00
Bor és a vadászat a XIV. Jakab-napi fesztiválon
A XIV. Jakab-napok eseményei három napon át több ezer vendéget vonzottak a Palota pincébe, a Palotakertbe és a Kisfaludy-emlékházba.

– Kétezer éve bortermő a vidék, egyre nagyobb híre van a sümegi bornak is a somlói és a badacsonyi mellett. Sok munka van ebben, de vannak elődeink, példaképeink is. Ma már a vendégeket hívja a fesztivál Ramassetter „Boruccája”, amely bizonyítja, hogy milyen profi elődökre építhetünk. Mint például Ramassetter Vincére, aki a magyar bor marketing első profi képviselője volt – mondta Végh László polgármester és méltatta a vadászok tevékenységét is. Az ünnepségen átadták a koronglövő verseny és a borverseny díjait, valamint a Hubertus-kitüntetéseket.

A fesztivál eseményei között egyebek mellett borkurzus, gasztronómiai bemutató, koronglövő verseny, vad -és halfőző verseny, valamint számos koncert szerepelt.

Fellépett a White Stones Brass Band, Sümeg Város Fúvószenekara, a Smash zenekar, a Török Ádám és Mini együttes Tátrai Tiborral, a Zajongó zenekar a kicsiket szórakoztatta. Megtelt a tér az Ismerős arcok együttes szombat esti koncertjére, játszott a Kávészünet zenekar, és látványos tüzes show színesítette az esti programokat a DWG zenekar fellépése előtt.

A Kisfaludy emlékház udvarán Cseh Tamás-emlékkoncertet és levendula játszóházat rendeztek, mindkettőt nagy érdeklődés mellett. Vasárnap a szabadtéri szentmisét kutyaszépségverseny, agárkutya-bemutató és kutyafuttatás követte, a lovagi arénában zászlóforgatáson és harcászati bemutatón vehetett részt mindenki a Savaria Római Légió jóvoltából.

A Jakab-napi látványos felvonuláson megelevenedett a város ezeréves történelme, bemutatkozott a vadászati kultúra. Felvonultak borrendek és hagyományőrzők, kőkorszakot idéző gyerekek. A Palotakertben történelmi táncok bemutatóját rendezték, koncertezett az Atari Taiko dobszínház, operett gálával érkezett Oszvald Marika és a hegedű három hercegnője ugyancsak együtt ünnepelt a sümegiekkel a fesztiválon. Jurta sátor, kézműves foglalkozások sora, életmód tanácsadás, kirakodóvásár színesítette a minden korosztályt kiszolgáló programokat.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva