Keszey Ágnes | 2019.08.29. 18:00
Borok és koncertek a zalai dombok ölelésében
Ízes tanulás, önfeledt szórakozás, lenyűgöző vidék - mindez együtt várja a majd a látogatókat a zalaszabari Bor.Zene.Zala fesztiválon.

Reduktív borok, tanninok, primer aromák.. Ismerősen csengenek? Ha igen, szakértőként kortyolgathatod a zalai nedűket, ha nem, az sem baj- mostantól te is belekóstolhatsz a borok titkaiba- és persze magába az italokba is. Mint a fesztivál neve – Bor.Zene.Zala – is mutatja: a hegy leve lesz az egyik főszereplője annak a fesztiválnak, melyet szeptember 7-én és 8-án rendeznek meg Zalaszabarban, a Kányaváry Borbirtokon.
Ismerkedjünk kicsit az első tétellel, a borral!

Pénteken és szombaton 14 órakor és 16 órakor Zalai tájakon címmel kezdődik borkóstoló, ezt követi egy-egy óra múlva a Borkvíz. A résztvevők megismerkedhetnek a zalai borvidékkel és az itt honos szőlőfajtákkal, megismerkedhetnek a borstílusokkal, s megalapozhatják a helyes kóstolási technikát. S mindezt még lehet fokozni.

Akinek kedve van, megismerkedhet a Kányaváry Borbirtok pincéjével és látványborászatával – innen kerülnek ki azok a borok, melyek Párizsban is diadalmaskodnak. Az ősi Baán-pincében pedig hat tételes borkóstolóra várják a vendégeket: az exluziv kollekció remekeit lehet megízlelni. S a résztvevők még nyereményjátékban is részt vehetnek.

Nézzük a második főszereplőt, mely nem más, mint a zene!

Kép: Bor.Zene.Zala

Pénteken 14 órakor a Wonderland Band akusztikus duó alapozza meg a hangulatot, majd kora délután a ethno-beat muzsikát játszó Aureovir zenél.

Este Palya Bea várja a közönséget.

 

Szombaton a gyerekeknek is kínálnak programot, majd Szeder dalol.

Este a Balkan Fanatik lép fel.

Mindkét nap a DJ.Ramses Hoppa vezeti be a közönséget az éjszakába és a buliba.

 

Részletes program: itt.

S ami mindennek otthont ad, s a csodálatos hátteret adja, az Zala. A rendezvény szlogenje: Zalai Borünnep Kilátással a Kis-Balatonra – mindent elárul. Megismerkedhetünk a megye kincseivel és különlegességeivel is. Lesznek itt kézművesek, helyi termelők, s az ízes élményt nem csak a borok adják. Kóstolhatjuk a régió remekeit: vadak, dödölle, kerékrépa, csevap és tocsogós rétes is kerülhet a tányérokba.

Fotó: Kányaváry borbirtok

 

Kísérőül természetesen helyi bor dukál, s a poharat a kezünkbe fogva hallgathatjuk a zenét, s gyönyörködhetünk a tájban.

 

Keszey Ágnes

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva