Péter B. Árpád / zaol.hu | 2020.07.20. 14:00
B+R parkoló Keszthelyen! De mit is jelent ez?
Hatvan autó és ugyanennyi kerékpár elhelyezésére alkalmas, úgynevezett B+R parkolót alakítottak ki a keszthelyi belváros közelében. A kétkerekűn érkezőket bikeboxok, vagyis a felszerelés tárolására szolgáló, nagyméretű dobozok is várják.

A rövidítés az angol „bike and ride”, vagyis „biciklizz és utazz” kifejezésből származik, ami még viszonylag újszerű szemlélet Magyarországon. Keszthelyen a Georgikon és a Pál utca kereszteződésénél, a Helikon Kastélymúzeumhoz tartozó területen alakították ki a B+R parkolót, amelyre a város mintegy 130 millió forint vissza nem térítendő TOP-forrást nyert.

Nagy Bálint polgármester az ünnepélyes avatáson elmondta, hogy nemcsak a 60-60 autós, illetve kerékpáros várakozóhelyet és a 10 bikeboxot alakították ki, hanem egy önkiszolgáló szervizpontot is pumpával, illetve a biciklik javításához szükséges eszközökkel, szerszámokkal. A terület biztonságát pedig a kiépített közvilágítás, illetve a kamerarendszer is szolgálja.

Közzétette: Nagy Bálint – 2020. július 17., péntek

A városvezető kiemelte: ez a beruházás a turizmust és a város környezettudatos, fenntartható közlekedési feltételeinek javítását egyaránt segíti, ennek érdekében nyitott kerékpársávot jelöltek ki a Vaszary Kolos és a Stromfeld Aurél utcában, így a helyi biciklis hálózatba eddig be nem kapcsolt nyugati városrész kétkerekű közlekedési feltételeit is megteremtették. A nyomvonal szervesen illeszkedik ebbe a rendszerbe.

Nagy Bálint leszögezte, hogy a B+R parkolóval a Keszthely belvárosában működő vállalkozásokat is segítik, hogy minél könnyebben megközelíthetők legyenek. Hozzátette, a munkák határ­időben elkészültek, a városnak pedig nem kellett pluszforrást, önerőt biztosítania.

Közzétette: Nagy Bálint – 2020. július 17., péntek

Manninger Jenő ország­gyűlési képviselő emlékeztetett, hogy a TOP-keret tervezésekor fontos szempont volt Keszthely közlekedési infrastruktúrájának, parkolási helyzetének javítása. Kiemelte: a fejlesztés illeszkedik a további tervekhez, hiszen például a terület mögött található kastélynak itt is lesz egy bejárata, amely így gyorsan elérhetővé válik, és persze a B+R enyhít a belváros parkolási gondjain is.

Úgy fogalmazott, remélhetőleg lesznek még ilyen vagy hasonló projektek, amelyek rendszerré összeállva előrelépést hoznak a város számára, egyaránt szolgálva az itt élőket, illetve a turistákat.

Nyitókép: pexels.com

Forrás: zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva