likebalaton.hu | 2018.08.19. 21:00
Bringaszervizek a Balaton körül
A Balatoni Bringakörúton akár egy nap alatt is körbetekerhetjük a tavat, de mit tegyünk akkor, ha kerékpárunk elromlik a túra alatt? Összegyűjtöttük a legjobb bicikliszervizeket a tó körül.

Egy nagyobb kerékpártúra előtt érdemes szakszervizben átnézetni biciklinket. Ha a Balaton körül útközben történik velünk kisebb baleset, vagy defektet kapunk, akkor az alábbi helyeken tudnak nekünk szakszerű segítséget nyújtani.

Siófok

A legújabb kerékpármodellek és alkatrészek eladása mellett szervizeléssel is foglalkoznak Siófok belvárosában a Böröcfi – Pelso Bike-ban. A több évtizede működő szaküzlet hátsó részében zajlik a javítás, ide várják a vendégeket.

Zamárdi

A zamárdi Petro Kerékpárszervizben komplex szolgáltatás várja az érdeklődőket, hiszen a kerékpárok, valamint az alkatrészek, kiegészítők forgalmazása mellett, javítással és a mintegy húsz év tapasztalatnak köszönhetően szaktanácsadással is foglalkoznak.

Balatonföldvár

A balatonföldvári vasútállomás mellett található Edu kölcsönzője, ahol a legkülönfélébb kerékpárok közül választhatunk, és akár több napra is bérelhetünk. A szolgáltatás mellé szerviz is jár, és az sem jelent gondot, ha útközben robban le a bicaj, mert Edu egy kisbusszal a helyszínre érkezve azonnal elvégzi a javítást.

Balatonfenyves

A Bike bringaközpont nagyon szép környezetben, Balatonfenyvesen a kikötő mellett található, és komplex szolgáltatást nyújt a bringásoknak. Lehet itt kerékpárt kölcsönözni és szervizeltetni, de csomagmegőrző és fedett kerékpártároló is rendelkezésére áll a bringásoknak, ha szeretnének megmártózni a Balatonban. Emellett snack bár, wi-fi és vizes blokk is van a területen, a gyerekeket játszótér várja, sőt még pelenkázásra is van lehetőség.

Balatonberény

A Tekergő Balatonberényben pont a bicikliút mellett van, ezért a bringásoknak nem kell sokat keresgélni. Itt is többféle szolgáltatást kap a betérő, van büfé, wifi, játszótér, vizesblokk, és még sátorozni is lehet egy elkerített részen. Természetesen bicikli kölcsönzésre és gyorsszervizre is van lehetőség, ha pedig valaki csobbanna egyet a Balatonban, könnyen megteheti, hiszen a strand körülbelül 100 méterre van, és a csomagmegőrzőben lehet hagyni az értékeket.

Keszthely

A Green Zone-ban a kerékpáros árusítása és kölcsönzése mellett kerékpárszerviz is működik. Legyen szó kisebb hibáról vagy egy komolyabb javításról, jó helyen járunk. Érdemes nagyobb túra előtt igénybe venni a nagy szervizüket, amiben az agyak zsírozása, fék-, váltó állítás, kerék centrírozás szerepel.

Szigliget

A Brin Garázs új és használt kerékpárok forgalmazásával, felújításával, szervizelésével, karbantartásával, tartozékok, kiegészítők árusításával és kölcsönözhető kerékpárokkal, utánfutókkal várja a túrázókat.

Balatonkenese

A Bike Systemnél Balatonkenesén, lehet vásárolni kerékpárokat és kiegészítőket, lehet bérelni kerékpárt és szerviz is működik. A túrázók expressz szervizigényét azonnal ellátják.
Balatonakarattya és Balatonfüred
A Csöpi Kerékpáros Központok Balatonfüreden az Esterházy stranddal szemben, és Balatonakarattyán a Bercsényi lejárónál (71-es és 710-es körforgalomnál) működtetnek kerékpár-kölcsönzőt, szervizt, roller teszt-, és túraközpontot. A különleges kerékpárnak látszó, de nyereg és pedál nélküli rollereket itt tesztelni is lehet. A szerviz a lehetőségekhez mérten SOS kiszállást ígér, helyben javítással, csere kerékpárral, illetve behozott kerékpárok esetében hibafelderítést, átnézést, javítást. Vállalják szervezett túrák vezetését is.

A Balaton körüli kerékpárkölcsönzők és szervizek listája itt található.

Összeállította: Mihály Szilvia
Fotók: Sági Ági, Pixabay

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva