likeBalaton.hu | 2021.08.15. 15:45
Brutális látvány az M7-es autópálya Budapest felé, de mutatjuk azt is, merre mehetsz haza
Az M7-es autópályát már megnyitották Budapest felé, de rengeteg az autó, és nagyon lassú a haladás. A rendőrök még mindig a kerülőutat ajánlják. Magyarázzuk, és mutatjuk is, hogy merre érdemes kerülnöd. Igaz, a kerülő óriási.

M7-es autópálya 71-es kilométerénél lévő kamerák felvételei jól mutatják, hogy hosszú-hosszú sor alakult ki a Budapest felé vezető oldalon, és a hajnali autóbuszbaleset óta nem csökken. (A hajnali halálos tömegbalesetről itt és itt írtunk.)

 

A Balaton felé vezető oldalon tökéletesen járható az autópálya.

Mint arról korábban hírt adtunk 2021. augusztus 15-én 4 óra 55 perckor halálos tömegszerencsétlenség történt az M7-es autópálya Budapest felé vezető pályatest 70. kilométerében, Szabadbattyán térségében.

A rendőrség eddigi adatai szerint a balesetet szenvedett autóbusz Horvátországból visszatérő utasokat szállított, amikor eddig tisztázatlan okból árokba hajtott. Az autóbuszon 56 fő tartózkodott. Nyolcan, az elszenvedett sérülések következtében a helyszínen életüket vesztették, a többieket különböző fokú sérüléssel láttak el, illetve szállítottak kórházba a mentők helyszínre érkezett munkatársai – írta a police.hu.

A balesethelyszínelést követően megkezdődött a sérült gépjármű kiemelése. A műszaki mentés és az út megtisztítása várhatóan még több órát vesz igénybe.

A forgalmat a rendőrök a szabadbattyáni lehajtónál leterelik, visszatérés a következő felhajtónál lehetséges.

Feloldották az útlezárást az M7-es autópálya halálos tömegszerencsétlenséggel érintett szakaszán a rendőrök. A nagy forgalom miatt jelentős torlódásra kell számítaniuk a főváros irányába autózóknak.

Jelentős a forgalom, így a torlódás is a Balaton déli partjától a főváros felé. A rendőrök javasolják, hogy a közlekedők indulás előtt tájékozódjanak és vegyenek igénybe alternatív útvonalakat.

A Fejér megyei rendőrök kérik, hogy aki teheti térjen le a balatonvilágosi csomópontnál a 64-es főútra Simontornya felé, majd a 61-es főút érintésével Dunaföldvárnál az M6-os autópályán tovább a főváros irányába.

A helyzetet súlyosbítja, hogy közlekedési baleset történt 2021. augusztus 15-én 13 óra 15 perc körül az M6-os autópálya 32-es kilométerszelvényében, Ráckeresztúr térségében, ahol két gépkocsi ütközött össze. A rendőrök a műszaki mentést és a baleset helyszínelését megkezdték, az autópálya mind a két oldalán félpályás forgalomkorlátozás van érvényben. Már feloldották a forgalomkorlátozást. Az M6-os autópálya minden sávja használható.

Ha ezt is kerülnéd, akkor a 6-os úton haladhatsz Budapest felé.

Hasonlóan tragikus buszbaleset volt Balatonszentgyörgynél is, ott 20 halott volt.

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva