Arany Gábor / zaol.hu | 2020.07.25. 07:00
Csak pár körre vitte el a Mercedest a keszthelyi parkolóból
Megtalálta a Keszthelyen parkoló Mercedes kulcsát, ment vele egy kört, majd visszaadta a tulajnak, de az autózásért jármű önkényes elvételének bűntette miatt emeltek vádat a kéthelyi férfi ellen.

A Zala megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője, dr. Jánky Judit által ismertetett történet szerint egy 54 éves, büntetlen előéletű kéthelyi férfi 2019. szeptember 21-én dél tájt Keszthelyen, a Stop Shop bevásárlóközpont parkolójában várakozott az autójánál, amikor mellé leparkolt egy Mercedes személygépkocsi.

Az érkező autóból kiszálló házaspár gyalogosan indult vásárolni, ám a férfi zsebéből kiesett a Mercedes indítókulcsa, amit ő nem, de a kéthelyi autós észrevett, ám nem szólt a mercedesesnek. Ehelyett az indítókulcsot a földről felvette és hirtelen elhatározástól vezérelve úgy döntött, hogy az idegen gépjárművet „kipróbálja”.

Amint a Mercedes tulajdonosa az egyik üzletbe bement, a kéthelyi férfi a gépkocsit a kulcsával kinyitotta, elindította és kihajtott vele a parkolóból, majd a bevásárlóközponthoz közeli külső területre ment, ahonnan negyed óra autózás után tért vissza és behajtott a bevásárlóközpont parkolójába.
A Mercedes boltból visszatérő tulajdonosa ekkor már kereste a gépkocsiját, és a jármű eltűnése miatt telefonon a rendőrséget is értesítette. Közben a parkolóba visszaérkező kéthelyi férfi a Mercedesszel megállt mellette, a gépkocsi kulcsát visszaadta a tulajdonosának és annyit mondott neki, „csak kerültem vele egyet”.

Az autózásért a keszthelyi járási ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette miatt emelt vádat a kéthelyi férfi ellen.

Forrás: zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva