Arany Gábor / zaol.hu | 2020.05.08. 17:00
Családi nyaralást tartottak a balatoni szállodákban - de fizetni már elfelejtettek
Több napig laktak szállodában, majd fizetés nélkül távoztak a csalók Hévízről és Vonyarcvashegyről, vádat emeltek ellenük.

A Zala megyei főügyészség szóvivője, dr. Pirger Csaba tájékoztatása szerint a 41 éves, büntetlen előéletű, de jelenleg büntetés-végrehajtási intézetben lévő nő tavaly országszerte különböző szállodákba jelentkezett be fiktív adatokkal. Így jutott el Hévízre is, ahol internetes foglalással április 21-től Déry Pálma néven jelentkezett be az egyik szállodába.

Késő délután érkezett meg, és a fiktív adatokkal kitöltött bejelentőlap leadásakor közölte, hogy párja, Hidvégi Róbert később érkezik. A nő félpanziós szolgáltatást vett igénybe, a szálloda shopjában vásárolt, 240 ezer forintot meghaladó számlát hozott össze, majd április 23-án délután fizetés nélkül távozott.

Fotó: pixabay

Pár hónappal később, november 18-án este egy vonyarcvashegyi szállodába jelentkezett be szintén interneten keresztül, megint fiktív néven, Herczeg Tímeaként bemutatkozva. A recepciósnak azt mondta, hogy férje, Horváth Nagy Kolos a következő nap fog megérkezni. A nő a szállodában két személyre három éjszakát foglalt le, majd 21-én közel 100 ezer forintos kifizetetlen számlát maga után hagyva távozott. Az asszony ellen már előző évben több eljárás indult hasonló bűncselekmények miatt, 2018-ban már jövedelemmel nem rendelkezett, bejelentett munkaviszonya sem volt.

Fotó: Pixabay

Szintén fizetés nélkül távozott az a 48 éves jászkiséri férfi, aki interneten foglalt szállást egy hévízi szállodába 2018 áprilisában. A korábban már büntetett férfi két felnőtt és két gyermek részére négy éjszakára foglalt szállást félpanziós ellátással, és ennek megfelelően április 13-án késő este családjával megjelent a szállodában. A félpanziós ellátás mellett egyéb szolgáltatásokat is igénybe vettek, ettek-ittak, és 190 ezer forintot meghaladó összeget mutatott a számla, amikor a család április 16-án este fizetés nélkül távozott.
Később a szálloda képviselőjének a férfi azt ígérte telefonon, hogy kifizeti tartozását, azonban ezt nem tette meg, ráadásul hasonló bűncselekmények miatt több eljárás is folyamatban van ellene.

A kifizetetlen számlákat maga után hagyó férfi és nő ellen csalás miatt emelt vádat a zalaegerszegi, illetve a keszthelyi járási ügyészség.

Forrás: zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva