2020.03.17. 06:00
Csendesebb üzemmódra kapcsol a Balaton nyugati része is
Bezárnak a múzeumok, a mozik, a Tourinform irodák a Balaton nyugati-medencéjében is. Olvasd el, mi változik Hévízen, Keszthelyen, Zalakaroson és Gyenesdiáson a következő napokban!

Az új koronavírus-járványra való tekintettel a kulturális intézményeknél látogatási tilalmat vezettek be.

Március 17-től határozatlan ideig zárva a tart a keszthelyi Helikon Kastély, minderről rendkívüli közleményben számolt be a Festetics-kastély hivatalos oldala. Az Újkori Középiskolás Helikoni Ünnepségek Alapítvány kuratóriuma pedig úgy döntött, hogy a Helikoni Ünnepségek elmarad. A Balatoni Múzeum is bezárja kiállításait, látogatót nem fogad.

‼️RENDKÍVÜLI KÖZLEMÉNY‼️

Közzétette: Festetics-kastély hivatalos oldala – 2020. március 16., hétfő

Az Újkori Középiskolás Helikoni Ünnepségek Alapítvány kuratóriuma március 16-án úgy határozott, hogy az április 23-25-re tervezett Helikoni Ünnepségek elmarad, a pótlásról szeptemberben születhet döntés:

Elmaradnak a Helikon Ünnepségek!A koronavírus járvány miatt kialakult egészségügyi és járványügyi helyzetre való…

Közzétette: Nagy Bálint – 2020. március 16., hétfő

Forrás: zaol.hu

Hévíz város önkormányzata újabb intézkedéseket hozott a koronavírus járvány terjedésének kontrollja érdekében:

  • a megjelent kormányrendelettel összhangban bezár a Fontana mozi, határozatlan időre szünetelteti nyitva tartását a városi könyvtár és a múzeumok, felfüggesztik a Hévízi Termelői Piac működését
  • a Hévízi Tourinform iroda bezár, bármilyen megkeresést, érdeklődést online úton, illetve elektronikus formában fogadnak
  • a városi ivókút ideiglenesen bezárásra kerül
  • minden edzés szünetel, sportlétesítmények nem fogadnak senkit, a játszótereket lezárják, és nem lehet igénybe venni a rekortán pályát sem, e területeket a rendőrség folyamatosan ellenőrzi.
  • a Hévíz-Balaton Aiporton a személyforgalom szünetel

A Hévíz Gyógyfürdő állami tulajdon, az EMMI felügyelete alá tartozik, az intézmény vezetőjének tájékoztatása alapján a következő információkat tudjuk megosztani: a hévízi tófürdő belépése optimalizált: a fedett fürdőben egyidejűleg 80 fő tartózkodhat, a Hévízi-tó egyidejűleg 450 főt fogad; a szauna- és wellness részlegek nem működnek.

Forrás: zaol.hu

A Zalakarosi Fürdő bezárt, a zalai üdülőváros Tourinform irodája sincs nyitva, telefonon lehet érdeklődni.

Fotó: hellozalakaros.hu

A rendelet értelmében Gyenesdiáson sem üzemel a Balaton legnagyobb mozija, a Ligetplex Cinema.

Az éttermek, kávézók, üzletek a Balatonnál is csak 15 óráig maradhatnak nyitva, kivételt jelentenek az élelmiszerüzletek, drogériák, patikák. A Tourinform irodák a térségben nem fogadnak ügyfeleket.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva