Fábos Erika | 2020.06.20. 06:59
Cukiság két keréken: a világjáró macska a Balatonnál bringázik
Nala, a bosnyák cica és gazdája, az ír Dean Nicholson már a tizedik országban róják kettesben a kilométereket. A Balatont sem hagyták ki.

A cica és gazdája Boszniából érkezett hozzánk. Baján szálltak meg március első napjaiban, így amire Budapest felé vették az irányt, éppen jött a határzár a koronavírus-járvány miatt, ezért hosszabb ideig maradtak Magyarországon, mint tervezték. Sukorón töltötték a karantént, onnan folytatták nemrég az útjukat, ezekben a napokban pedig már a Balatonnál tekernek.

Nala hol a gazdi vállán, hol pedig a kerékpár kis kosarában ücsörög nagyon fegyelmezetten. Most éppen az északi parttal ismerkedik. Ahol rájuk esteledik, megszállnak, és amolyan macskásan, amikor kedvük van, tekernek tovább, de naponta csak annyit, amennyi jólesik. Nala, Balatonedericsnél tévedésből még kicsit a Balatonban is megmártózott. “Semmi pánik, semmi hangos miau, csak kisétált, és úgy nézett rám, mintha mindez az én hibám lenne! – írta a világjáró biciklis gazdi, mi pedig miért is nem csodálkozunk..?!

Dean Nicholson hegesztőként dolgozott Írországban, aztán 2018-ban úgy döntött, feladja addigi életét, kerékpárra pattan és felfedezi a világot. Hű társa egy cica, Nala lett, akit első alkalommal Boszniában járva fogadott maga mellé.

Nala egyszerűen mellé szegődött. Végtelenül lesoványodott kóbor kiscica volt, akin a bringásnak megesett a szíve, amikor nyávogva ételért kuncsorgott a semmi közepén. Megetette, és pár napig gondoskodott róla. Aztán amikor elindult volna a következő állomásra, a macska szaladt utána. Kilométereken keresztül követte. Dean Nicholsonnak pedig nem volt szíve otthagyni.

Betette a táskájába, és ugyan aggódott, hogy hogyan fogja így teljesíteni a célkitűzését, gyorsan kiderült, hogy Nala egy bátor cicus és semmiben nem akadályozza. Sőt, nemhogy nehezen viseli a menetszelet, olyannyira szereti, hogy néha kimászik a helyéről, és gazdija vállán élvezi az utazást. Tavaly óta tehát együtt kerékpároznak.

Dean Nicholson gyorsan rájött, hogy az internet imádja az útitársát, mindeközben pedig nagyon gyorsan rendes macskás lett. A programokat Nala kívánsága és igényei szerint igazítja. Tavaly ősszel például azért töltöttek hónapokat az Albán tengerparton, mert a cica összeszedett valami fertőzést és a gazdi jobbnak látta, ha egyhelyben lábadozik. Így aztán még alkalmi munkákat is vállalt, hogy ne okozzon fennakadást a világjárásban az egészségügyi szünet.

Ismerve a macskákat jogosan feltételezhetjük, hogy a Balatont is csak Nala kedvéért tekerték körbe 🙂 A cicusnak amúgy ez a tizedik országa ahol jár, Dean Nicholson pedig a 18. országot teljesíti Magyarországgal.

Hétfőn tovább indulnak Ausztria felé, de a hétvégét Veszprémben töltik, járj nyitott szemmel, ha a Balatonon vagy; szeretik a rajongókat!:-)
És így tekertek eddig ketten a tó körül, nézd!

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva