Krausz Andrea | 2019.12.04. 17:00
Decemberi programkavalkád Siófokon
Az ünnepi fényekbe öltözött a belvárosban, a gyönyörűen kivilágított Víztorony környékén folyamatosan nyitva tart az Aranycsengő Adventi Vásár, a színpadon hétvégenként zenés műsor zajlik. A két ünnep között Puncs Party, az év utolsó napján pedig fergeteges szilveszteri mulatság várja a Siófokra látogatókat.

Az év utolsó hónapjára is számos különleges élményt tartogat Siófok, a város jelképének számító Víztorony körül zajlik az Aranycsengő Adventi Vásárt, ahol akár a karácsonyi ajándékokat is be lehet szerezni, illetve ünnepi finomságok várják a látogatókat december 22-ig.

Fotó: Krausz Andrea

December 5-én, csütörtökön rendezik meg az V. Belvárosi Mikulásnapot. A családi délutánon fellép a Siófoki Művészeti Iskola gyerekkórusa, lesz mazsorettbemutató és persze a város Mikulása is megérkezik, hogy megajándékozza a gyerekeket.
A Balatuning Egyesületnek köszönhetően pedig idén is lesz Mikulásfutás, december 8-án, vasárnap. A rövid, bárki által teljesíthető táv végén finomságok várják a résztvevőket, a jelmezben érkezők pedig ajándékra is számíthatnak.
Szintén december 8-án a Szent Miklós hajó Mikuláshajóvá változik: a másfél órás hajóút alatt a gyerekeknek meglepetés műsorral és ajándékkal kedveskedik a Balatoni Hajózási Zrt.

A Szent Miklós lesz idén is a Mikuláshajó (Fotó: Krausz Andrea)

Jótékonysági eseményekből sem lesz hiány decemberben Siófokon. Idén már negyedik alkalommal lehet megcsodálni a mézeskalácsból épített Siófokot a Kálmán Imre Kulturális Központban a Mézeskalácsváros kiállítás és aukció keretében, amely december 18-ig tart nyitva. December 15-én pedig megrendezik a menhelyi állatok karácsonyát a Siófoki Állatvédő Alapítvány szervezésében.

Mézeskalácsváros Siófok 2019 (Fotó: Sonline.hu)

Egész decemberben várja a korcsolyázni vágyókat a Siófoki Jégkikötő a Hajóállomáson, amely idén még nagyobb és látványosabb lett. A 600 négyzetméteres Balaton-parti jégpálya az ünnepek alatt is nyitva tart, karácsonykor és szilveszterkor is lehet majd korcsolyázni.

Siófoki Jégkikötő 2019-ben is

2020. FEBRUÁR 2-IG VÁR A SIÓFOKI JÉGKIKÖTŐ!Idén két jégfolyosóval és több mint 600 négyzetméteres pályával vár benneteket a Siófoki Jégkikötő a hajóállomáson! Ti már koriztatok? ?#hellosiofok #ittkezdodikabalaton

Közzétette: Hello Siófok – 2019. november 29., péntek

Természetesen a két ünnep között is lesznek programok Siófokon. December 28-tól 30-ig Évzáró Puncs Party lesz a Fő téren, ahol ingyenes esti koncertekkel lehet készülni az év végére. 2020-at pedig hatalmas szilveszteri bulival köszönti a város: a BÚÉK Siófok Szilveszteri Partyn fellép a Bon-bon, Hevesi Tamás és Weisz Viktor is, majd retrodiszkóban lehet áttáncolni a következő évtizedbe.

Nyitókép: Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva