2019.07.02. 07:30
Délután erős szél enyhíti a kánikulát - időjárás, közlekedés
Mindent a mai időjárásról, és a balatoni nyaralókat érintő közlekedésről. (Folyamatosan frissítjük.)

16.24 Közlekedés (frissítés)

Az M7-es autópályán, Budapest felé, a Kőröshegyi völgyhídon, a 121-es km-nél egy műszaki hibás kamion foglalja el a külső sávot.

16.09 Közlekedés (frissítés)

Baleset miatt félpályás útlezárás van érvényben az M7-es autópályán a 121. km-nél a Budapest irányába vezető oldalon. A helyszíni szemle időtartama várhatóan 1 óra.

10.00

Az M7-es autópályán, Pákozd térségében, a Balaton felé vezető oldalon az 51-es és az 52-es km között a külső és leálló sávot lezárták aszfaltozás miatt. Torlódik a forgalom, néhány perc menetidő-növekedéssel kell számolni.

Balaton nyugati medence: az elsőfokú viharjelzés érvényes.
Balaton középső medence: az elsőfokú viharjelzés érvényes.
Balaton keleti medence: az elsőfokú viharjelzés érvényes.

7.30 Várható időjárás kedden a Balatonnál

Délelőtt az északnyugati irányú szelet többfelé élénk (35-40 km/h), helyenként erős (40-50 km/h) lökések is kísérhetik. A déli, kora délutáni óráktól mindenütt tovább erősödik (50-60 km/h) a szél és néhol viharos (60-70 km/h) fokozatot elérő lökések is kialakulhatnak. Eleinte csak kevés fátyolfelhőzet boríthatja az eget, majd délután erősen megnövekszik a fátyol- és gomolyfelhőzet is. Ekkor egy-egy zápor, esetleg zivatar megközelítheti a tavakat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 30, 31 fok körül alakul. Késő este 23 fok köré hűl a levegő.

A Balaton Siófoknál 27 fokos.

Balaton nyugati medence: a viharjelző rendszer alapon van.
Balaton középső medence: a viharjelző rendszer alapon van.
Balaton keleti medence: a viharjelző rendszer alapon van.

7.30 Közlekedés

Az M7-es autópályán,
– a 88-as km-nél, a balatonvilágosi csomópont közelében a 710-es főút majdani csatlakozó csomópontját építik. A leálló sávot mindkét oldalon elkerítették a forgalom elől, de Letenye felé csak két szűk sáv használható, egy rövid szakaszon.
– a 175-ös holládi csomópontban kerékpárhidat építenek. A belső sávot mindkét irányban elkerítették a forgalom elől, a munkaterület mellett 80 km/h sebességkorlátozás van érvényben.

A 71-es főúton,

– Badacsonytomaj átkelési szakaszán, a 75-ös és a 78-as km között optikai kábelt kötnek be, emiatt a fél útpályát lezárták. Reggel 7 órától 18 óráig jelzőőrök irányítják a forgalmat.

– Szigliget közelében a 86-os km-nél, a Tapolca-patak hídján karbantartási munka miatt mindkét irányban útszűkületen kell áthajtani.

Buszmegállót építenek a 73-as főút 11-es km-énél, Veszprém külterületén a Füredi utcánál. Útszűkület mellett dolgoznak.

A 76-os főúton,

– Balatonszentgyörgy határában, a 6-os km-nél útépítők dolgoznak, félpályás korlátozás mellett.

– Alsónemesapáti térségében az 50-es km-nél sávzárásra kell számítani, mert a burkolatot javítják. Egy rövid szakaszon a forgalmat helyben kiépített terelőútra irányítják.

 

Nyitókép: Krausz Andrea
Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva